ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζηδάκης: Η τεχνική βελτίωση και η διάσπαση των 840 μονάδων

09:30 - 12 Μαρ 2018 | Αναλύσεις
Χατζηδάκης: Η τεχνική βελτίωση και η διάσπαση των 840 μονάδων
Βελτιωμένη τεχνικά αλλά χωρίς παύση του… συναγερμού, όσο ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται κάτω από τις 840 μονάδες βλέπει την αγορά ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή Μάνος Χατζηδάκης. Ο αναλυτής σημειώνει ότι «οι πρώτες 20 μονάδες ανόδου ήρθαν σχετικά εύκολα υπό την έννοια ότι οι πωλητές δεν κινήθηκαν επιθετικά και τα κλεισίματα της Πέμπτης και της Παρασκευής διατήρησαν σημαντικό μέρος από τα κεκτημένα της ανόδου.

Η ανοδική αντίδραση ξεκίνησε από ελαφρώς υποτιμημένες ζώνες τιμών στους ταλαντωτές και είναι ως τώρα πολύ αδύναμη ως προς την υποστήριξη της με συναλλαγές, φαινόμενο ωστόσο το οποίο δεν είναι άγνωστό στην Ελληνική αγορά αφού ο Γενικός Δείκτης έχει μάθει να «επιπλέει» ακόμα και σε ρηχότερες συναλλακτικά περιόδους».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, «η συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης ήταν καθοριστική για την μακροχρόνια τάση, καθώς η έναρξη διαπραγμάτευσης των τιμών έγινε από το σημείο καμπής του κινητού μέσου των 200 ημέρων.

Ο συναγερμός πάντως δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έληξε παρά την μικρή ανοδική ανάσα από τις 795 μονάδες. Βασικό ζητούμενο παραμένει η διάσπαση των 840 μονάδων, επίπεδο από το οποίο διέρχονται οι κινητοί μέσοι των 30 και 50 ημερών αποτελώντας την «γραμμή Μαζινό» των πωλητών.

Η διάσπαση μπορεί να έρθει μόνο με την προοδευτική αύξηση του τζίρου (60 – 70 εκατ. ευρώ) καθώς στο εν λόγω επίπεδο η αποχώρηση των βραχυπρόθεσμων επενδυτών θα είναι εντονότερη».

Ο αναλυτής της Beta καταλήγει ως εξής: «Συμπερασματικά σε μια ιδιαιτέρως πλούσια εβδομάδα γεγονότων θα αναμέναμε την μάχη για αλλαγή της βραχυπρόθεσμης τάσης σε ανοδική να μεταφέρεται υψηλότερα, το ενδιαφέρον να γίνεται επιλεκτικότερο λόγω αποτελεσμάτων και τις ξένες αγορές να διατηρούν τον πρώτο λόγο στην διαμόρφωση της ψυχολογίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.