ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρωστά αντίδραση το Χρηματιστήριο μετά το 6ήμερο πτωτικό σερί

09:00 - 21 Μαρ 2018 | Αναλύσεις
Χρωστά αντίδραση το Χρηματιστήριο μετά το 6ήμερο πτωτικό σερί
Αν και με την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά αρκετοί αναλυτές… σκίζουν τα «διπλώματά» τους, η αλήθεια είναι ότι μια… φρόνιμη προσέγγιση της πραγματικότητας, λέει ότι το Χρηματιστήριο χρωστά αντίδραση, μετά το 6μήμερο πτωτικό σερί.

Οι ευρωπαϊκές αγορές και χθες έκλεισαν ανοδικά, κάτι που αγνόησε το Χρηματιστήριο ενώ και ο Dow Jones άφησε χθες το βράδυ θετική παρακαταθήκη.

Σ’ αυτό το εξαήμερο πτωτικό σερί, το Χρηματιστήριο δεν είναι ότι καταγράφει καταιγιστική ζημιά, καθώς ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί λίγο πάνω από το 3%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σε ισάριθμες πτωτικές ημέρες, έχει αθροιστικές απώλειες κοντά στο 9%.

Το θετικό είναι πως χθες, παρά την ενδοσυνεδριακή υποχώρηση, κρατήθηκε το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων και αυτό είναι μια καλή ένδειξη ότι υπάρχουν αντανακλαστικά που μπορούν να ωθήσουν σε μια – κατ’ αρχήν – τεχνικής μορφής αντίδραση.

Άλλωστε και η ειδησεογραφία βοηθά, καθώς οι όποιοι… φόβοι για διάλυση της συνοχής της συγκυβέρνησης διαλύθηκαν χθες, το σχήμα συνεχίζει κανονικά, ενώ και τα αποτελέσματα των τραπεζών δείχνουν βελτίωση.

Από εκεί και πέρα, οι φήμες και οι διαρροές για ενδεχόμενες νέες κεφαλαιακές ανάγκες στον τραπεζικό κλάδο συνεχίζονται και μάλλον δε θα… σταματήσουν…

Τελευταία τροποποίηση στις 08:36 - 21 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.