ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημάδια κόπωσης στο Χρηματιστήριο

07:46 - 25 Απρ 2018 | Αναλύσεις
Σημάδια κόπωσης στο Χρηματιστήριο
Παρ' ότι σε επίπεδο Γενικού Δείκτη δεν υπάρχουν σημαντικές απώλειες, ούτε έχουν αλλοιωθεί τα τεχνικά κεκτημένα, εντούτοις, το ελληνικό χρηματιστήριο έχει συμπληρώσει τρεις (ήπια) πτωτικές συνεδριάσεις, ενώ τα σημάδια κόπωσης είναι εμφανή…

Έχοντας ξεκινήσει την αντίδρασή της από τις 767 μονάδες που βρέθηκε στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό της 3ης Απριλίου, η ελληνική αγορά έκανε σημαντική αντίδραση, όμως δείχνει πως στη ζώνη των 850 μονάδων δυσκολεύεται.

Για την πειστική ανάκτηση και αυτής της περιοχής, απαιτείται εισροή νέων κεφαλαίων, κάτι που αυτή την εβδομάδα δεν παρατηρείται, καθώς καταγράφεται μείωση της αξίας συναλλαγών.

Έτσι, η αγορά αρκείται σε εναλλαγές θέσεων και rotation τίτλων χωρίς ακρότητες, ενώ δε λείπουν και οι πιο… σοβαρές ρευστοποιήσεις. Ασφαλώς, μετά το εντυπωσιακό ανοδικό σερί, είναι εύλογο να υπάρχει στάση και συσσώρευση, καθώς πρέπει να «δέσουν» οι τιμές σε δείκτες και μετοχές, εν αναμονή και των όποιων νέων καταλυτών.

Ο μέσος τζίρος των δύο πρώτων συνεδριάσεων αυτής της εβδομάδας είναι κάτω από τα 50 εκατ. ευρώ, εν αντιθέσει με το μέσο τζίρο της προηγούμενης που ήταν 73,5 εκατ. ευρώ. Τα κεφάλαια πάντως, παραμένουν μέσα στην αγορά, καθώς δεν «σηκώθηκαν», όπως μαρτυρά η πορεία του τζίρου αυτό το διήμερο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.