ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από τα 4 ευρώ η Κρι Κρι, νέα ιστορικά υψηλά Κύριο

08:04 - 11 Μαϊ 2018 | Αναλύσεις
Πάνω από τα 4 ευρώ η Κρι Κρι, νέα ιστορικά υψηλά
Εκπληκτική είναι η πορεία στο ταμπλό του Χ.Α. της μετοχής της Σερραϊκής εταιρείας γιαουρτιού και παγωτών Κρι Κρι, καθώς ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της και τα 4 ευρώ, με νέα ιστορικά όλων των εποχών!

Πιο αναλυτικά, έκλεισε στα 4,10 ευρώ με άνοδο 3,27%, διακινώντας ισχυρό όγκο 75.625 τεμαχίων, ενώ πλέον η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας διαμορφώνεται στα 135 εκατ. ευρώ! Πρόκειται για μια εκπληκτική αποτίμηση, που τη φέρνει μέσα στις πρώτες 50 εταιρείες με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση στο Χ.Α., κάτι που – όπως και να ‘χει - δεν είναι επίτευγμα συνηθισμένο για μια… ταπεινή, από την επαρχία, μικρή – έως πριν δύο τρία χρόνια – εταιρεία.

Η Κρι Κρι βρίσκεται στην 46η θέση των κεφαλαιοποιήσεων του Χ.Α. πλέον! Θυμίζουμε ότι η διοίκηση της εταιρείας είναι ανοικτή πλέον στο να προχωρήσει σε κάποιο σοβαρό placement που θα αυξήσει το free float, θα αναβαθμίσει το μετοχολόγιο και θα ισχυροποιήσει περαιτέρω κεφαλαιακά την επιχείρηση.

Η εταιρεία από τις Σέρρες που ιδρύθηκε πριν από 67 χρόνια είναι από τις περιπτώσεις που όχι μόνο... σεβάστηκαν το θεσμό του χρηματιστηρίου, αλλά τον αξιοποίησαν στο έπακρο, καθώς από την εισαγωγή της και μετά, το 2003, έχει σταθερά εξαιρετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η Κρι Κρι εισήχθη στην Παράλληλη Αγορά του Χ.Α. στις 6 Αυγούστου 2003, αντλώντας 6 εκατ. ευρώ, τα οποία και χρησιμοποίησε χριστά, έχοντας επιτύχει την τελευταία 16ετία μέσο ρυθμό ανάπτυξης περί το 13%! Ελάχιστες άλλες εταιρείες –απ' όλους τους κλάδους– μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν παρόμοια επίδοση. Μάλιστα, όλα αυτά τα χρόνια, δίνει πάντα μέρισμα στους μετόχους της.

Στο εξωτερικό η εταιρεία έχει βάλει «πόδι» σε 24 χώρες, πετυχαίνοντας να βρίσκεται στα πιο... ελιτίστικα σημεία πώλησης χωρών όπως Βρετανία, Αγγλία και Ιταλία, ενώ να σημειωθεί ότι το 5,5% των εξαγωγών της, προέρχεται από το Ιράκ! Το... δόγμα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κ. Π. Τζινάβου είναι ότι «δεν μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός στα μεγάλα... σαλόνια της Ευρώπης αν δεν έχεις τα πιο υψηλά στάνταρ στα προϊόντα διατροφής».

Η Κρι Κρι, που είναι μια από τις λίγες εναπομείνασες μεγάλες εταιρείες στην ακριτική Ελλάδα, συνδέεται με απόλυτο τρόπο με τον τόπο της και ειδικά με τις Σέρρες, καθώς όλο το γάλα το προμηθεύεται αποκλειστικά από τοπικούς παραγωγούς του νομού.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.