ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την υπόθεση Folli Follie

08:00 - 29 Μαϊ 2018 | Αναλύσεις
Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την υπόθεση Folli Follie
Μπορεί μόλις την περασμένη Παρασκευή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να αποφάσισε να αναστείλει τη διαπραγμάτευση της μετοχής της Folli Follie, μετά από τρεις εβδομάδες… αίματος και απωλειών, όμως, όπως φαίνεται, στην αγορά επικρατεί μεγάλος αναβρασμός.

Μεγάλος αναβρασμός και ανησυχία, καθώς χάθηκαν τεράστια ποσά, ενώ ένα μεγάλο ερώτημα είναι γιατί η ίδια η διοίκηση της Folli Follie δε ζήτησε εξ αρχής την αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής…

Έτσι και χρόνο θα κέρδιζε για να συλλέξει τα στοιχεία που πρέπει, και το κύρος της θα περιέσωζε αλλά και θα απέτρεπε το… βιβλικό ξεπούλημα στη μετοχή που απώλεσε άνω των 700 εκατ. ευρώ στην κεφαλαιοποίησή της.

Πλέον, ως φαίνεται, ο κλοιός γύρω από αυτή την υπόθεση σφίγγει και όσο περνούν οι ημέρες, θα σφίγγει περισσότερο, καθώς επενδυτές και φορείς της αγοράς αγωνιούν για τις περιουσίες τους και ετοιμάζουν νομικές πρωτοβουλίες κατά της διοίκησης της εισηγμένης, αλλά και κατά παντός υπευθύνου.

Χθες με ανακοίνωσή της η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών προανήγγειλε συλλογικές αγωγές διεκδίκησης αποζημίωσης και μηνυτήρια αναφορά για ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου.

Προ λίγων ημερών, ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου (ΣΕΔ), γνωστοποίησε ότι θα κάνει ότι είναι νομίμως δυνατό, για την διαφύλαξη των συμφερόντων των ιδιωτών επενδυτών, ζητώντας ταχύτερα αντανακλαστικά από τις αρμόδιες αρχές.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι νομικές υπηρεσίες της Επ. Κεφαλαιαγοράς ζυγίζουν όλα τα έως τώρα δεδομένα, εξετάζοντας αν τεκμηριώνεται διαστρέβλωση, απόκρυψη ή παραποίηση οικονομικών δεδομένων, κάτι που θα οδηγούσε την υπόθεση στον εισαγγελέα, λόγω χειραγώγησης του επενδυτικού κοινού.

Φαίνεται λοιπόν πως αυτή η ιστορία βρίσκεται μόνο στην… αρχή και δεν αποκλείεται να έχουμε σημαντικότατες και δραματικές εξελίξεις. Φυσικά, η (δίκαιη) θέση και απαίτηση της αγοράς είναι να λάμψη η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες, με πάσα αυστηρότητα, όπου υπάρχουν. Ούτε η αγορά, ούτε οι επενδυτές, ούτε η χώρα… αντέχει άλλη κοροϊδία και άλλη «εφαρμογή» μοντέλων παλαιότερων δεκαετιών… Και ο νοών νοείτω…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.