ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα το rebalancing και οι τελευταίες «πινελιές» για MSCI

08:20 - 31 Μαϊ 2018 | Αναλύσεις
Σήμερα το rebalancing και οι τελευταίες «πινελιές» για MSCI
Τελευταία ημέρα σήμερα 31 Μαΐου για τις… έσχατες πινελιές και τις οριστικές κινήσεις αναδιαρθρώσεων των χαρτοφυλακίων με φόντο τις αλλαγές στους δείκτες Morgan Stanley Capital International (MSCI).

Από αύριο 1η Ιουνίου ισχύει η νέα σύνθεση, οπότε λογικά στο φινάλε της σημερινής συνεδρίασης αναμένονται πολύ δυνατές κινήσεις, που θα εκτοξεύσουν και το τζίρο στο Χρηματιστήριο Αθηνών Θυμίζουμε ότι η μετοχή της Folli Follie διεγράφη πρόσφατα από το δείκτη MSCI Standard Greece και υποβιβάστηκε στον Small Cap του ίδιου οίκου.

Όμως, η αναστολή διαπραγμάτευσης από την περασμένη Παρασκευή φέρνει αρκετές παρενέργειες, καθώς δεκάδες ελληνικά και ξένα χαρτοφυλάκια και funds εγκλωβίζονται, μη μπορώντας να ρευστοποιήσουν.

Θυμίζουμε ότι αρκετά – συντηρητικού τύπου – θεσμικά χαρτοφυλάκια – προχωρούν την τελευταία ημέρα της προθεσμίας στις πολλές αναδιαρθρώσεις τους, κάτι που τώρα δεν μπορούν να πράξουν.

Μένει να δούμε τι κινήσεις θα γίνουν στις υπόλοιπες μετοχές που συμμετέχουν στους δείκτες MSCI και αν θα πάρουν τα… σκάγια και κάποιες άλλες ελληνικές μετοχές.

Θυμίζουμε ότι στο δείκτη MSCI Standard Greece (όπου διαγράφηκε η FF Group) συμμετέχουν οι μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Εθνικής, Eurobank, Jumbo, Τιτάνα και Πειραιώς. Στο δείκτη MSCI Small Cap πλην της Folli Follie εισήχθη και η ΓΕΚ Τέρνα (άρα ίσως έχουμε κινήσεις και εδώ) ενώ διεγράφη ο τίτλος των ΕΛΠΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.