ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η αναστολή των σχεδίων για ΑΕΕΑΠ, γκρέμισε (-10%) την Κλουκίνας

08:30 - 08 Ιουν 2018 | Αναλύσεις
Η αναστολή των σχεδίων για ΑΕΕΑΠ, γκρέμισε (-10%) την Κλουκίνας
Με σημαντικότατες πιέσεις έκλεισε χθες η μετοχή της Κλουκίνας Λάππας, προβληματίζοντας τους επενδυτές και όλη την αγορά. Πιο αναλυτικά, η μετοχή απώλεσε το 10,39% της αξίας της, κλείνοντας στα 0,69 ευρώ, ενώ διακινήθηκε όγκος πάνω από 30 χιλ. τεμάχια. Παράλληλα, η αποτίμηση διαμορφώνεται στα 27,75 εκατ. ευρώ.

Ο λόγος της μεγάλης πίεσης της μετοχής οφείλεται στο ότι ανακοίνωσε πως αναστέλλονται – προσωρινά και μέχρι… νεοτέρας – οι περαιτέρω ενέργειες για τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ), η οποία και θα έμπαινε στο Χρηματιστήριο, όπως άλλωστε υπαγορεύει και ο νόμος.

Αρκετοί επενδυτές φαίνεται πως απογοητεύτηκαν από αυτή την εξέλιξη, δεδομένου ότι… καραδοκούσαν για να μπουν στο κόλπο και να καρπωθούν κάποιες από τις υπεραξίες.

Πάντως, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, έγινε λόγω του ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη… διασπορά στην αξία των ακινήτων που διαθέτει η επιχείρηση. Ένα εκ των ακινήτων της εταιρείας – αυτό που βρίσκεται στην οδό Ερμού και στον αριθμό 47 – έχει αξία μεγαλύτερη από το 25% της αξίας του συνόλου των ακινήτων που θα εισφέρονταν στην ΑΕΕΑΠ.

Αυτό το γεγονός αποτελεί αρνητική προϋπόθεση για τη σύσταση της ΑΕΕΑΠ με βάση τον ν. 2778/1999, οπότε όπως γνωστοποίησε η εταιρεία, θα διερευνηθούν άλλοι τρόποι αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της ιδίας και της θυγατρικής της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.