ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ζημιά της Folli Follie φαίνεται στους όγκους του Χρηματιστηρίου

08:00 - 26 Ιουν 2018 | Αναλύσεις
Η ζημιά της Folli Follie φαίνεται στους όγκους του Χρηματιστηρίου
Τεράστια είναι η ζημιά που έχει προκληθεί στην ελληνική αγορά από την υπόθεση της Folli Follie και την εν γένει αναξιοπιστία και ανασφάλεια που έχει ενσπείρει σε όλο το σύστημα. Η αγορά, από την ώρα που έγινε γνωστό το σκάνδαλο της Folli Follie, δείχνει… νεκρωμένη, «παίζει» μόνο άμυνα, οι ξένοι έχουν ανακόψει εντελώς τις κινήσεις τους, κανείς δεν παίρνει νέα ρίσκα…

Αποτέλεσμα αυτών των τακτικών είναι η κατακόρυφη μείωση όγκων και τζίρων, που κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, έχουν πάρει… συστημικό χαρακτήρα! Ο μήνας που φεύγει, θα σημειώσει αρνητικό ρεκόρ πολλών μηνών σε όγκους και τζίρους!

Χθες η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε μόλις στο ήμισυ της περασμένης Παρασκευής καθώς κατήλθε στα 42,26 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος έφτασε στα 28,3 εκατ. τεμάχια, με τα 23,33 εκατ. τεμάχια να διακινούνται στις τράπεζες!

Αυτό σημαίνει πως σε όλη την υπόλοιπη αγορά, διακινήθηκαν μόλις 5 εκατ. τεμάχια! Επίσης, καμιά μη τραπεζική μετοχή δεν ξεπέρασε το 1 εκατ. τεμάχια, ενώ μόνο δύο (MIG και Intralot) ξεπέρασαν τα 500 χιλ. τεμάχια, κάτι εξαιρετικά σπάνιο για το Χ.Α.!

Και βεβαίως, μια αγορά έτσι κι αλλιώς μικρή, ρηχή και περιφερειακή, εύλογα δεν μπορεί να βρει momentum ούτε ρυθμό, κινούμενη μάλιστα εσχάτως ερήμην του διεθνούς κλίματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:19 - 26 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.