ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρνητικό ρεκόρ τζίρου στο Χρηματιστήριο- Συστημικό πλέον το πρόβλημα

08:13 - 03 Ιουλ 2018 | Αναλύσεις
Αρνητικό ρεκόρ τζίρου στο Χρηματιστήριο- Συστημικό πλέον το πρόβλημα
Με το μικρότερο τζίρο του τελευταίου επτάμηνου μπήκε ο Ιούλιος για το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς επίδοση 27,90 εκατ. ευρώ – που ήταν οι χθεσινές συναλλαγές - είχε να γίνει από το Δεκέμβριο του 2017.

Πρόκειται για ένα σύμπτωμα που τείνει να γίνει… καθεστώς, καθώς και ο Ιούνιος είχε μέσο τζίρο 49,3 εκατ. ευρώ, επίδοση που επίσης είναι η χαμηλότερη μηνιαία για το 2018!

Η μείωση της ημερήσιας αξίας συναλλαγών λαμβάνει πλέον συστημικές διαστάσεις, προξενώντας μεγάλο προβληματισμό σ' όλους τους επαγγελματίες της αγοράς, τους χρηματιστές και τους brokers.

Εδώ και καιρό το ελληνικό χρηματιστήριο έχει πάψει να είναι μέσα στις προτεραιότητες των ισχυρών χαρτοφυλακίων, εγχώριων και ξένων, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον στην αγορά να έχει «νεκρώσει» σε βαθμό που καιρό έχουμε να δούμε.

Δεν εισρέουν λοιπόν νέα κεφάλαια στην αγορά, με αποτέλεσμα να ανακυκλώνονται τα ίδια και μάλιστα με προοδευτικά μειωμένους ρυθμούς, ενώ οι περισσότερες από τις κινήσεις του τελευταίου διαστήματος αφορούν εκροές!

Το πλήγμα στην αξιοπιστία της αγοράς από την υπόθεση της Folli Follie είναι τεράστιο και θα αργήσει πολύ για να ξεπεραστεί από την ελληνική αγορά.

Παράλληλα, με τις διάφορες φήμες που «διαδίδονται» στην αγορά, για πιθανές νέες προβληματικές περιπτώσεις, καλλιεργείται μια ακραία τοξική ατμόσφαιρα. Μια ατμόσφαιρα αναξιοπιστίας, αμφιβολίας και καχυποψίας, το αποτέλεσμα της οποίας επηρεάζει όλη την αγορά και αντανακλάται στους τζίρους του Χ.Α.

Μοιραία, η αγορά όλους τους τελευταίους μήνες βολοδέρνει μέσα σ' ένα στενό εύρος διακύμανσης, ενώ εδώ και καιρό ο Γενικός Δείκτης έχει εγκλωβιστεί κάτω από τη ζώνη ψυχολογίας των 790-800 μονάδων, με αποτέλεσμα να λιμνάζει μεταξύ των 735 και των 785 μονάδων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.