ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Σε… διακοπές οι short, βελτίωση της τεχνικής εικόνας

08:00 - 19 Ιουλ 2018 | Αναλύσεις
Χρηματιστήριο: Σε… διακοπές οι short, βελτίωση της τεχνικής εικόνας
Παρ’ ότι οι συνεδριάσεις του τελευταίου διαστήματος δεν ενδείκνυνται για ασφαλή και καίρια συμπεράσματα, εντούτοις γεγονός είναι πως υπάρχει «μουλωχτή» βελτίωση της τεχνικής εικόνας, τόσο του Γενικού Δείκτη, όσο και αρκετών μετοχών μεγάλης αποτίμησης.

Χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών συμπλήρωσε την 6η ανοδική στις οκτώ τελευταίες συνεδριάσεις και έστω και με μικρό τζίρο, χωρίς ακρότητες και εξαλλοσύνες, λόγω πρωτίστως της απόσυρσης των πωλητών, υπήρξε κλείσιμο πάνω από τις 770 μονάδες, μετά από 17 συνεδριάσεις.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε πάνω από τις 770 μονάδες για πρώτη φορά από τις 25 Ιουλίου, έχοντας ως αρωγούς τόσο τα blue chips της πραγματικής οικονομίας, όσο και τις ευρωπαϊκές αγορές που επίσης κινήθηκαν ήπια ανοδικά.

Μάλιστα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στις 773,78 μονάδες με άνοδο 1,10% - με ό,τι συνεπάγεται αυτό για σήμερα – ενώ ο τζίρος ήταν σχεδόν διπλάσιος έναντι των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων αυτής της εβδομάδας καθώς έφτασε στα 28,03 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,07 εκατ., ήταν πακέτα.

Ζητούμενο πλέον στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι – κατ’ αρχήν – να κρατηθεί η ευρύτερη περιοχή των 770 – 775 μονάδων και ή δυνατόν να γίνει κίνηση υπέρβασης της ζώνης των 780-790 μονάδων, έστω και αν οι τζίροι δεν είναι υποστηρικτικοί… Άλλωστε, η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από μείωση συναλλαγών και πρωτοβουλιών και στην Ευρώπη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.