ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το… ντέρμπι της Ελλάκτωρ και η ατζέντα της εβδομάδας

08:20 - 23 Ιουλ 2018 | Αναλύσεις
Το… ντέρμπι της Ελλάκτωρ και η ατζέντα της εβδομάδας
Παρ’ ότι οδεύουμε στο… πικ του καλοκαιριού, ενώ αυτή η εβδομάδα είναι η τελευταία ολοκληρωμένη του Ιουλίου, εντούτοις το 5ήμερο είναι αρκετά «γεμάτο» από εξελίξεις.

Η… μητέρα των μαχών θα γίνει την προσεχή Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 12:00 το μεσημέρι όπου είναι προγραμματισμένη η επαναληπτική γενική συνέλευση του ομίλου Ελλάκτωρ στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Κηφισιά όπου αναμένεται να πέσουν… κορμιά!

Πρόκειται για μια από τις πλέον κρίσιμες γενικές συνελεύσεις των τελευταίων πολλών ετών, για όλο το ελληνικό επιχειρείν.

Την ίδια ημέρα γενικές συνελεύσεις έχουν οι Εθνική Τράπεζα και Attica Bank. Στην συνέλευση της Εθνικής το βασικό θέμα είναι η συρρίκνωση του αριθμού των μετοχών (reverse split) σε αναλογία 10 παλαιές για μία νέα μετοχή, ενώ στην Attica Bank το θέμα είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και η έκδοση ομολόγου.

Από αύριο Τρίτη η μετοχή της Fourlis θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα επιστροφής κεφαλαίου (0,10 ευρώ), ενώ την Πέμπτη πριν την έναρξη της συνεδρίασης θα ανακοινώσει αποτελέσματα εξαμήνου ο όμιλος Τιτάν.

Επίσης, από αύριο 24 Ιουλίου έως την Πέμπτη 26 Ιουλίου θα λάβει χώρα η δημόσια προσφορά της CNL Capital για την εισαγωγή των μετοχών της στο ελληνικό χρηματιστήριο. Η εισαγωγή θα γίνει την τελευταία ημέρα του Ιουλίου, ήτοι την άλλη Τρίτη 31/7.

Η εβδομάδα θα κλείσει με τα αποτελέσματα της Ανδρομέδα την Παρασκευή, αλλά και την κρίσιμη γενική συνέλευση της Marfin Investment Group όπου θα επισημοποιηθεί η πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού του Υγεία στο CVC και ενδεχομένως να αποσαφηνισθούν οι προθέσεις της διοίκησης για την Attica Συμμετοχών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.