ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ικτίνος Μάρμαρα: Δεν θα αργήσει κάποιο καλό placement

08:14 - 14 Αυγ 2018 | Αναλύσεις
Ικτίνος Μάρμαρα: Δεν θα αργήσει κάποιο καλό placement
Στο καλύτερο… φεγγάρι – επιχειρηματικά και χρηματιστηριακά – της ιστορίας της είναι η εταιρεία Ικτίνος Μάρμαρα εδώ και αρκετό μάλιστα καιρό. Καλά αποτελέσματα, επιχειρηματικές συμφωνίες, εξαγορές, επεκτάσεις, αλλά και χρηματιστηριακό… ράλι!

Χθες, σε μια ημέρα κάκιστη για όλη την αγορά, ο τίτλος της Ικτίνος έκλεισε στα 5,86 ευρώ (+1,38%), μια ανάσα από τα ιστορικά υψηλά των 5,88 ευρώ που βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη!

Ήδη, στο πρώτο 7μηνο του 2018 έχει άνοδο άνω του 150%, η οποία ακολουθεί μια άνοδο κοντά στο 190% που είχε το 2017! Μάλιστα, σε επίπεδο 52 εβδομάδων έχει άνοδο κοντά στο 300%, χώρια τα μερίσματα που έχει δώσει.

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, όλο το… προφίλ και όλη η εικόνα της Ικτίνος, δείχνει πως δε θα αργήσει πολύ ένα… γενναίο placement, που θα δώσει επιπλέον ρευστότητα, θα «ανοίξει» το μετοχολόγιο και θα διεθνοποιήσει τον όμιλο.

Από την αγορά τονίζουν πως δεν είναι τυχαία η… φροντίδα της μετοχής που πάει από το καλό στο καλύτερο, ακόμη και εν μέσα κάκιστου κλίματος, καθώς στόχος το placement να γίνει σε όσο το δυνατόν καλύτερες αποτιμήσεις.

Γι’ αυτούς τους λόγους άλλωστε η διοίκηση της εταιρείας έχει αρχίσει και κινείται θεσμικά και οργανωμένα, δείχνοντας ότι αντιπροσωπεύει εταιρεία με στόχους και φιλοδοξίες, καθώς συμμετέχει σταθερά σε όλα τα road shows του ομίλου ΕΧΑΕ στο εξωτερικό.

Η Ικτίνος Μάρμαρα συμμετείχε στο 7ο road show που πραγματοποίησε η ΕΧΑΕ στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Ιούνιο, ενώ το παρόν θα δώσει επίσης και στο προσεχές (καθιερωμένο) 13ο road show που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 19-20 Σεπτεμβρίου 2018, όπου θα συμμετέχουν 33 εισηγμένες.

Άλλωστε, πρόσφατα έγινε γνωστό πως το fund Amiral Gestion ελέγχει ποσοστό λίγο πάνω από 5% στην ελληνική εταιρεία. Πρόκειται για fund που «χτίζει» θέσεις σε εταιρείες μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης με καλές προοπτικές και σωστό επιχειρηματικό story απ’ όλη την Ευρώπη,  

Θυμίζουμε πως το 2017 η Ικτίνoς είχε κύκλο εργασιών 51,7 εκατ. ευρώ έναντι 35,70 εκατ. ευρώ το 2016 (+49,9%), EBITDA 19 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 9 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.