ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ανακοίνωση της Fourlis και οι μεγάλες προοπτικές της Τουρκίας

08:30 - 17 Αυγ 2018 | Αναλύσεις
Η ανακοίνωση της Fourlis και οι μεγάλες προοπτικές της Τουρκίας
Ασχέτως με την τωρινή συγκυρία που έχει φέρει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση το τουρκικό νόμισμα και εν γένει την τουρκική οικονομία – πιθανότατα και λόγω των απερίσκεπτων πολιτικών του Ταγίπ Ερντογάν – η αλήθεια είναι πως η Τουρκία, είναι μια χώρα με δυναμική και ισχυρές δυνατότητες.

Είναι μια χώρα με τεράστια περιθώρια ανάπτυξης, αλλαγής και φυγής προς τα εμπρός, μια χώρα με προτερήματα, γεωγραφικά, γεωστρατηγικά και δημογραφικά.

Είναι μια χώρα που ενώ είναι δίπλα στην (κορεσμένη) Ευρώπη, εντούτοις η ίδια δεν είναι κορεσμένη και έχει τεράστια περιθώρια αλλαγών, εκσυγχρονισμού, εξέλιξης και αναμόρφωσης.

Δεν είναι τυχαία όσα σημείωσε χθες στην ανακοίνωσή της η Fourlis, με αφορμή τις φημολογίες για το βαθμό έκθεσης του ομίλου στην τουρκική οικονομία.

Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι – όπως σημειώνει η Fourlis – o ρυθμός αύξησης των πωλήσεων σε τοπικό νόμισμα στο πρώτο μισό του 2018 είναι διψήφιος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους 2017 και τείνει βελτιούμενος.

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως «μεσοπρόθεσμα, η αγορά της Τουρκίας παρουσιάζει πολλές ευκαιρίες για την INTERSPORT, λόγω του μεγέθους της, των δημογραφικών χαρακτηριστικών της και της δομής του ανταγωνισμού».

Ασχέτως λοιπόν με την τρέχουσα δυσμενή συγκυρία, η αλήθεια είναι πως η Τουρκία, είναι μια χώρα με σημαντικό momentum σε πολλά επίπεδα. Ένα εξαιρετικά μεγάλο κομμάτι της αχανούς Τουρκίας μοιάζει με την… Ευρώπη τη δεκαετία του ’50 και του ’60. Εκατομμύρια «νέος» κόσμος θέλει να μπει στην… αγορά, να προοδεύσει, να διεκδικήσει, να φτιάξει τη ζωή του.

Καμιά άλλη χώρα, στην Ευρώπη και πέριξ αυτής δεν έχει παρόμοιο… μωσαϊκό, τόσο από πλευράς πληθυσμού, όσο και από πλευράς προοπτικών ανάπτυξης και εξέλιξης. Όλα αυτά βεβαίως, υπό την… προϋπόθεση ότι δε θα λάβει χώρα κάποιο ακόμη πιο ακραίο γεγονός που θα άλλαζε δραματικά τα δεδομένα για τα επόμενα χρόνια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.