ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με τριπλασιασμό τζίρου η πτώση των τελευταίων ημερών στο Χρηματιστήριο

08:10 - 07 Σεπ 2018 | Αναλύσεις
Με τριπλασιασμό τζίρου η πτώση των τελευταίων ημερών στο Χρηματιστήριο
Ένα από τα αξιοσημείωτα στοιχεία των τελευταίων ημερών σ’ ότι αφορά το ελληνικό χρηματιστήριο, είναι ο σχεδόν τριπλασιασμός της ημερήσιας αξίας συναλλαγών συγκριτικά με τους μέσους όρους του περασμένου διμήνου.

Η πτώση δηλαδή των τελευταίων ημερών, τα νέα χαμηλά ενάμιση έτους του Γενικού Δείκτη και η νέα εξαΰλωση του τραπεζικού κλάδου, ήρθε με σχεδόν τριπλάσιο τζίρο από αυτόν που έγινε στις περισσότερες συνεδριάσεις του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Πρόκειται για ένα στοιχείο που δείχνει ότι έχουν αρχίσει και επαναδραστηριοποιούνται τα ισχυρά διεθνή χαρτοφυλάκια, πολλά κεφάλαια βγαίνουν από την αγορά, όμως, η αλήθεια είναι πως κάποιοι απορροφούν την προσφορά. Μένει να δούμε αν είναι «σκαλί»… εξυπηρέτησης για χαμηλότερα ή αν είναι όντως συνειδητή απορρόφηση της προσφοράς με επενδυτικό ενδιαφέρον.

Χθες η αξία συναλλαγών έφτασε στα 62 εκατ. ευρώ, ενώ την Τετάρτη ο τζίρος είχε ανέλθει στα 70,17 εκατ. ευρώ. Την Τρίτη ήταν στα 51,95 εκατ. ευρώ και τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου είχε διαμορφωθεί στα 60,64 εκατ. ευρώ.

Για να φανεί η διαφορά, τονίζουμε πως οι μέσες συναλλαγές του Ιουλίου ήταν μόλις 25 εκατ. ευρώ, ενώ του Αυγούστου ήταν 36,3 εκατ. ευρώ, με τα 129,5 εκατ. όμως να γίνονται στην τελευταία συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής (31/8/), λόγω αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI. Τα 83,2 εκατ. ευρώ άλλωστε εκείνη την ημέρα έγιναν στη μετοχή της Motor Oil.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.