ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μ. Χατζηδάκης: Τα τεχνικά δεδομένα μιας υπερπουλημένης αγοράς

08:26 - 10 Σεπ 2018 | Αναλύσεις
Μ. Χατζηδάκης: Τα τεχνικά δεδομένα μιας υπερπουλημένης αγοράς
Στο γεγονός ότι οι 700 μονάδες χάθηκαν μάλλον εύκολα για το Χ.Α. και μάλιστα με αυξημένου τζίρο λόγω και των ροών κεφαλαίων για τον MSCI αναφέρεται στην εβδομαδιαία έκθεσή του ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή Μάνος Χατζηδάκης.

Ο ίδιος σημειώνει πως οι απώλειες στο πτωτικό ράλι ξεπέρασαν το 20% σε επιμέρους τραπεζικούς τίτλους φθάνοντας σε βραχυπρόθεσμα υπερπουλημένα επίπεδα. Η πτωτική τάση επιβραδύνθηκε προς τις 680 μονάδες χωρίς ωστόσο η αντίδραση να δώσει πειστικές απαντήσεις ολοκλήρωσης της πτώσης.

Αναφερόμενος ακόμη πιο εστιασμένα στα αμιγώς τεχνικά δεδομένα, ο αναλυτής τονίζει πως «όλο το σετ δεικτών (κινητοί μέσοι και MACD) κινείται πλέον στην λογική της πτώσης με τους ταλαντωτές του Γενικού Δείκτη να βρίσκεται στις παρυφές των υποτιμητικών ζωνών. Οι στηρίξεις είναι πλέον στις 670 μονάδες ενώ οι 700 μονάδες είναι πλέον το πρώτο βραχυπρόθεσμο επίπεδο αντίστασης με αρκετές συναλλαγές εγκλωβισμένων κεφαλαίων από τον τραπεζικό κλάδο».

Αναφορικά με την τρέχουσα εβδομάδα, ο κ. Χατζηδάκης εκτιμά πως παρ’ ότι θα διατηρηθεί η μεταβλητότητα, υπάρχουν οι προϋποθέσεις τεχνικής αντίδρασης, ωστόσο απουσιάζει η δυναμική και η ένταση που θα έδιναν διάρκεια και ανθεκτικότητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.