ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί το δικαστήριο έδωσε τη δίμηνη προστασία στη Folli Follie

08:22 - 13 Σεπ 2018 | Αναλύσεις
Γιατί το δικαστήριο έδωσε τη δίμηνη προστασία στη Folli Follie
Κρίνοντας ότι το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο, οι εργαζόμενοι πολλοί και η ζημιά και η καταστροφή από ένα ενδεχόμενο (άμεσο) κανόνι θα έφερνε τεράστιους κλυδωνισμούς, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών χθες, έδωσε νέα παράταση δύο μηνών προστασίας από τους πιστωτές στη Folli Follie.

Ήταν μια απόφαση στη βάση ότι πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια ανεύρεσης… ειρηνικής (κατά το δυνατόν) λύσης, μέσω κλίματος συνεννόησης, ενώ στην αντίθετη περίπτωση, θα είχαμε κατέβασμα… διακοπτών σε όλο τον όμιλο, με ό,τι θα συνεπάγονταν αυτό.

Η Folli Follie λοιπόν κέρδισε την παράταση, παρ’ ότι κατά κοινή ομολογία, δεν παρουσίασε κάτι καινούριο, κάτι πειστικό, και κυρίως, συγκεκριμένο πλάνο αναδιάρθρωσης του ομίλου σε βιώσιμη τροχιά.

Από την πλευρά του, το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να δώσει μια τελευταία ευκαιρία ώστε να εξαντληθούν τα περιθώρια εξεύρεσης επενδυτών ή άλλων λύσεων. Παράλληλα, η απόφαση προστασίας ισχύει μόνο για τη Folli Follie AE και κανέναν άλλο!

Για το επόμενο δίμηνο δεν μπορεί να πειραχτεί τίποτα που ανήκει στη μητρική Folli Follie AE, καθώς προστατεύονται, ακίνητη περιουσία, συμμετοχές σε εταιρείες, αποθέματα και καταθέσεις αυτής.

Εξαιρούνται όλα τα φυσικά πρόσωπα, άρα και όλη η οικογένεια Κουτσολιούτσου κατά της οποίας πλέον μπορούν να κινηθούν πιστωτές, ενώ δεν προστατεύεται ούτε η Folli Follie Συμμετοχών που έχει έδρα στο Λουξεμβούργο.

Η συγκεκριμένη ελέγχει το 10,4% των Αττικά Πολυκαταστήματα, ενώ το υπόλοιπο 25,5% είναι ιδιοκτησίας της μητρικής Folli Follie, το οποίο και προστατεύεται. Πλέον οι τράπεζες μπορούν να κινήσουν άμεσα διαδικασίες πλειστηριασμού και ρευστοποίησης του 10,4% που δεν τελεί υπό προστασία.

«Κλειδί» για την απόφαση του δικαστηρίου να δώσει μια ευκαιρία ακόμη, ήταν ότι σε περίπτωση που δεν δίνονταν ο επιπλέον χρόνος στη Folli Follie, τότε αυτομάτως από σήμερα θα έκανε στάση πληρωμών προς όλους, μεταξύ των οποίων και των εργαζομένων! Και αυτό, έπαιξε σημαντικότατο ρόλο και εύλογα.

Παράλληλα, το μέλος του δ.σ. του ομίλου Εμμ. Ζαχαρίου που κατέθεσε ως μάρτυρας, έκανε γνωστό πως υπάρχει συγκεκριμένο επενδυτικό ενδιαφέρον, τόσο για τα Αττικά Πολυκαταστήματα, όσο και για όλο τον όμιλο, οπότε θα πρέπει να δοθεί ο εύλογος χρόνος για να γίνουν οι διαπραγματεύσεις…

Παρ’ ότι οι τράπεζες τάχθηκαν αναφανδόν κατά οποιασδήποτε νέας παράτασης, κρίνοντας ότι οι τέσσερις και πλέον μήνες που εξελίσσεται αυτή η κατάσταση ήταν αρκετός χρόνος ώστε να βρεθούν οι όποιες λύσεις και οι όποιοι επενδυτές, το δικαστήριο έκρινε υπέρ της επιχείρησης.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των ομολογιούχων, δεν ήταν αντίθετοι με τη νέα ευκαιρία στην εταιρεία, αρκεί να απαγορευτεί – όπως και έγινε – οποιαδήποτε αλλαγή περιουσιακών στοιχείων στη Folli Follie Group. Μένει να δούμε τις εξελίξεις τις επόμενες οκτώ εβδομάδες και το αν θα υπάρξουν εξελίξεις που θα δικαιώσουν την απόφαση του δικαστηρίου, ή αν θα έχουμε άλλου είδους παρενέργειες, όπως haircut στους πιστωτές κ.α.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:19 - 13 Σεπ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.