ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παιχνιδάκια στο small caps και σε περιφερειακά χαρτιά

08:19 - 02 Οκτ 2018 | Αναλύσεις
Παιχνιδάκια στο small caps και σε περιφερειακά χαρτιά
Μπορεί οι… μεγάλοι και ισχυροί να μην κοιτάζουν ποτέ στο χώρο της μικρής κεφαλαιοποίησης, πόσο μάλλον της περιφέρειας, όμως αξιοσημείωτη είναι η κινητικότητα που παρατηρείται τελευταία σε αρκετά «χαρτιά» του συγκεκριμένου χώρου.

Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εξαμήνου αλλά και γενικότερα η ανάγκη για την… εκτόνωση των ενστίκτων «τζόγου» που αρκετοί εγχώριοι κωδικοί είναι… εθισμένοι, ωθεί σε αυξημένο trading και πονταρίσματα σε πολλές μετοχές των small caps έως της ακραίας περιφέρειας. Πρόκειται – πρωτίστως – για καθαρά κερδοσκοπικές – καιροσκοπικές πρωτοβουλίες, βραχυχρόνιας στόχευσης, όμως οι διακυμάνσεις δίνουν… μεροκάματο και σημαντικές αποδόσεις.

Φυσικά, πρόκειται για χώρο με ακραίο ρίσκο, που συχνά… αδειάζει όσους αδαείς «χτίζουν» θέσεις πιο σταθερής επενδυτικής στόχευσης. Στην κορυφή αυτών των μετοχών που δείχνουν αυξημένη κινητικότητα τελευταία, είτε λόγω αποτελεσμάτων, είτε κάποιες επιχειρηματικής «φήμης» είτε καθαρά λόγω… εισβολής των traders είναι οι AS Company, Εβροφάρμα, Κέκροπας, ΕΚΤΕΡ, Frigoglass, Centric, Βιοτέρ, Αλουμύλ, Γ.Ε. Δημητρίου, Προοδευτική, Κρέτα Φαρμ, CPI, Έλτον, Μύλοι Λούλοι, Γενική Εμπορίου, Ελτράκ και Δρομέας.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:29 - 02 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.