ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτω και από τη Folli Follie η ΔΕΗ– Ακραία στρέβλωση

08:08 - 03 Οκτ 2018 | Αναλύσεις
Κάτω και από τη Folli Follie η ΔΕΗ– Ακραία στρέβλωση
Νέο… ρεσιτάλ ρευστοποιήσεων και ξεπουλήματος έλαβε χώρα χθες στη μετοχή της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα ο τίτλος να οδηγηθεί σε νέα χαμηλά έξι και πλέον ετών, απέχοντας πλέον ελάχιστα από τα ιστορικά χαμηλά! Η ΔΕΗ δείχνει να έχει εγκλωβιστεί σε συμπληγάδες... κρατισμού, συμφερόντων, κοινωνικής πολιτικής (όλων των κυβερνήσεων) μέσω αυτής, αλλά και δικών της... αμαρτημάτων.

Χθες, η μετοχή δέχτηκε ισχυρότατες πιέσεις, καθώς η εμπλοκή που φαίνεται να υπάρχει αναφορικά με την αξιοπιστία των (δημοσιευμένων) αποτελεσμάτων της, οδήγησε σε πτώση – συντριβή 6,06% τη μετοχή, που έκλεισε στα 1,36 ευρώ, επίπεδα που είναι νέα χαμηλά εξαετίας και πολύ κοντά στα ιστορικά χαμηλά των 1,13 ευρώ! Στα επίπεδα αυτά, η μετοχή είχε να βρεθεί από τον Ιούνιο του 2012, όταν η χώρα ήταν μια ανάσα από το Grexit!

Μετά το «λάθος» που φέρεται να υπήρξε στις δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων 6μήνου, φαίνεται να έχει προκύψει θέμα και με τις ανακοινώσεις παλαιότερων χρήσεων, αν και κάτι τέτοιο δεν τεκμαίρεται από πουθενά προς το παρόν. Η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της υποβιβάζει το θέμα ανάγοντάς το σε καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, οπότε μένει να φανεί η αλήθεια προσεχώς.

Πάντως, με μετοχή της ΔΕΗ με τιμή στα 1,36 ευρώ και κεφαλαιοποίηση στα 316 εκατ. ευρώ, ασφαλώς και είναι μια ακραία στρέβλωση στην αγορά! Μάλιστα, πλέον κατήλθε στην 29η θέση των κεφαλαιοποιήσεων της αγοράς, πέφτοντας πιο κάτω ακόμη και από τη Folli Follie που - αν και εκτός διαπραγμάτευσης από τα μέσα Μαΐου – αποτιμάται… θεωρητικά στα 321 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, αναφερόμαστε στη μεγαλύτερη επιχείρηση της ΝΑ Ευρώπης, με τεράστιο δίκτυο που είναι αδύνατον να ξαναφτιαχτεί, ενώ αν έκανε πως… διεκδικούσε πραγματικά τα χρωστούμενα, τότε θα… καθάριζε! Άλλωστε, για άλλη μια φορά θα σημειώσουμε πως… μόνο τα… καλώδια και τις κολώνες αν αθροίσει κάποιος, κοστίζουν παραπάνω από την κεφαλαιοποίηση της επιχείρησης!

Η πρωτοφανής υποτίμηση της ΔΕΗ σε επίπεδα που είχε την περίοδο του Grexit, είναι μια ακραία στρέβλωση για την αγορά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.