ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντίδραση αυτοσυντήρησης και άμυνας προς την απαξίωση στο Χρηματιστήριο

09:15 - 07 Νοε 2018 | Αναλύσεις
Αντίδραση αυτοσυντήρησης και άμυνας προς την απαξίωση στο Χρηματιστήριο
Μετά από ημέρες υπερπίεσης, συρρίκνωσης και φλερτ με νέα χαμηλά κοντά δύο ετών, το Χ.Α. έβγαλε – επιτέλους – αντίδραση χθες, με το Γενικό Δείκτη να απομακρύνεται μερικώς από την επικίνδυνη ζώνη των 600 – 610 μονάδων.

Ήταν μια αντίδραση πρωτίστως τεχνικής μορφής όπου τακτοποιήθηκαν μερικές από τις πρόσφατες στρεβλώσεις, αν και η αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνη ζώνη, έτσι κι αλλιώς.

Είναι επίσης θετικό ότι σε δύο συνεδριάσεις η αγορά «χτύπησε» το χαμηλό των 610 μονάδων αλλά το κράτησε και αντέδρασε, οπότε πλέον αυτό το επίπεδο ίσως γίνει ένα νέα επίπεδο βάσης και ανάχωμα, τουλάχιστον βραχυχρόνια. Και χθες ο Γ.Δ. είχε χαμηλό ημέρας στις 616,44 μονάδες, όμως κατόπιν το γράφημα έως το τέλος της συνεδρίασης ήταν ικανοποιητικό και ενθαρρυντικό για συνέχιση της κίνησης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η «επιστροφή» των περισσοτέρων blue chips καθώς από τις 25 μετοχές του FTSE, μόνο η Coca Cola HBC έκλεισε με οριακά αρνητικό πρόσημο (-0,04%).

Από την άλλη πλευρά, ξεχώρισαν μετοχές όπως ΔΕΗ +5,08%, ΕΛΠΕ +4,90%, Σαράντης +4,17%, ΕΧΑΕ +3,92%, ΓΕΚ Τέρνα +3,74%, Aegean Airlines +3,61%, ΕΥΔΑΠ +2,39%, Μυτιληναίος +1,99% κ.α. που έδωσαν ισχυρές στηρίξεις στο Γενικό Δείκτη. Μένει να δούμε πως θα κινηθεί σήμερα η αγορά και αν θα μπορέσει να χτίσει πάνω στη χθεσινή κίνηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.