ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Χρηματιστήριο έχουν δημιουργηθεί επενδυτικές ευκαιρίες

09:14 - 22 Νοε 2018 | Αναλύσεις
Στο Χρηματιστήριο έχουν δημιουργηθεί επενδυτικές ευκαιρίες
Στο ελληνικό χρηματιστήριο έχουν δημιουργηθεί αρκετές επενδυτικές ευκαιρίες, κυρίως από την πλευρά των μετοχών της πραγματικής οικονομίας που βάλλονται και αυτές όλο το τελευταίο διάστημα, καθώς τις πήρε η «μπάλα» από την πτώση – απαξίωση των τραπεζών.

Όμως, κορυφαία blue chips έχουν πιεστεί υπέρμετρα, σε βαθμό που να έχουν ακουμπήσει ήδη τα χαμηλά 52 εβδομάδων, ή να είναι πολύ κοντά σε αυτά. Προχθές την Τρίτη, η Μυτιληναίος, επλήγη σημαντικά, κλείνοντας σε νέα χαμηλά 52 εβδομάδων.

Χθες, ο τίτλος της ΕΧΑΕ συμπλήρωσε την 6η σερί πτωτική συνεδρίαση, κλείνοντας στα 3,65 ευρώ που είναι νέα χαμηλά 52 εβδομάδων. Η καθίζηση του τζίρου παίζει ένα ρόλο, όμως δεν είναι αυτή η πρώτιστη αιτία της πίεσης του τίτλου.

Ο ΟΠΑΠ, τρίτος σε αποτίμηση σε όλο το Χ.Α. έκλεισε την Τρίτη (μετά το -6,32% και το -10% σε επίπεδο τριών ημερών) στα 7,64 ευρώ, χάνοντας τα 8 ευρώ για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2016, που σημαίνει ότι (παρά την αντίδραση +3,60% χθες) βρίσκεται σε χαμηλά δύο ετών!

Ο τίτλος των ΕΛΠΕ – που γενικώς έχει… δυσκοίλια και πολύ συντηρητική συμπεριφορά στο ταμπλό ακόμη και στις περιόδους θετικού κλίματος, συμπλήρωσε χθες την 6η διαδοχική πτωτική συνεδρίαση κλείνοντας κάτω από τα 7 ευρώ! Και εδώ, ο τίτλος είναι υπερπουλημένος.

Η μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα, επίσης συμπλήρωσε χθες την 6η διαδοχική πτωτική συνεδρίαση, κλείνοντας στα 4,40 ευρώ. Γενικώς υπάρχει μια σειρά μετοχών της πραγματικής οικονομίας που είτε βρίσκεται είτε φλερτάρει με τα χαμηλά έτους ή ετών, οπότε – αν αλλάξει ελάχιστα το κλίμα – δύνανται να θεωρηθούν επενδυτικές ευκαιρίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.