ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κακή ψυχολογία και έλλειψη τζίρου στο Χρηματιστήριο

09:25 - 22 Νοε 2018 | Αναλύσεις
Κακή ψυχολογία και έλλειψη τζίρου στο Χρηματιστήριο
Η εξαιρετικά κακή ψυχολογία μετά τα τελευταία ακραία πτωτικά φαινόμενα και η έλλειψη ικανού τζίρου που θα μπορούσε να «φορτίσει» λίγο τις δυνάμεις αντίδρασης, είναι τα κύρια αρνητικά χαρακτηριστικά στο Χ.Α. αυτές τις ημέρες.

Αυτό έγινε πολύ αντιληπτό χθες, που μολονότι η αγορά έκανε κάποια προσπάθεια αντίδρασης και επανάκτησης των 600 μονάδων, εντούτοις στο φινάλε έκλεισε χαμηλότερα, με εφτά blue chips να κλείνουν στο χαμηλό ημέρας. Παράλληλα, παρά το θετικό κλείσιμο του Γενικού Δείκτη, μόνο 45 μετοχές ενισχύθηκαν, έναντι 50 που υποχώρησαν. Δηλαδή οι πτωτικές μετοχές ήταν – ξανά – περισσότερες από τις ανοδικές…

Η αγορά έχει μπει σε τούνελ εσωστρέφειας, ενώ κεντρικό πρόβλημα παραμένει η μη εισροή νέων κεφαλαίων, σε μια περίοδο που «σηκώνονται» λεφτά από το σύστημα. Για του λόγου το αληθές, θυμίζουμε πως στη μεγάλη προχθεσινή πτώση (-3,91%), ο τζίρος έφτασε στα 49,95 εκατ. ευρώ, ενώ χθες, στη μίζερη και μη πειστική αντίδραση, η αξία συναλλαγών κατήλθε στα 30 εκατ. ευρώ, ήτοι κοντά στα 20 εκατ. ευρώ λιγότερα!

Μάλιστα, τα 4,21 εκατ., ήτοι το 14% του τζίρου, ήταν πακέτα σε Eurobank, Εθνική, Jumbo, OTE, Alpha Bank και ΟΠΑΠ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.