ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταιγίδα διαγραφών στο Χρηματιστήριο-Λίστα εξόδου από εισηγμένες που αποχωρούν Κύριο

11:47 - 28 Νοε 2018 | Αναλύσεις
Καταιγίδα διαγραφών στο Χρηματιστήριο-Λίστα εξόδου από εισηγμένες που αποχωρούν
Συνωστισμός στην έξοδο από το Χρηματιστήριο από εισηγμένες που πλέον δεν επιθυμούν να παραμένουν αφού δεν μπορούν να αντλούν φθηνά κεφάλαια. Ταυτόχρονα οι εταιρίες-ζόμπι αποσύρονται σταδιακά αφού δεν υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης. Χθές το Χρηματιστήριο Αθηνών αποφάσισε τη διαγραφή 12 εταιριών:

ALTEC ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Β.Ε.Ε.

ΑΛΚΟ ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.
ΑΤΤΙ-ΚΑΤ Α.Τ.Ε.
ΒΑΛΚΑΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.E.
ΕΔΡΑΣΗ - Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΑΤΕΒΕ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Β.Ε.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε.
ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.
ΤΕΞΑΠΡΕΤ Α.Ε.
ΤΡΟΠΑΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε.

και των μετοχών των πιστωτικών ιδρυμάτων:

T ΒΑΝΚ Α.Τ.Ε.
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε.

οι οποίες τελούν σε αναστολή διαπραγμάτευσης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών. Ως ημερομηνία αφαίρεσης όλων των μετοχών των προαναφερόμενων εταιριών από τα συστήματα διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ορίζεται η Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018.

Εκτός από τις παραπάνω εισηγμένες σε πορεία εξόδου είναι οι μετοχές του Υγεία, της Druckfarben, του Ιασώ, του Νηρέα, της Σελόντα, της Grivalia Properties.

Ποιοί είναι οι μεγάλοι χαμένοι 

Απέναντι σ αυτή την καταιγίδα αποχωρήσεων οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι παλαιοί μέτοχοι αυτών των εταιριών που εμπιστεύθηκαν τα κεφάλαιά τους πρίν από δεκαετίες και κατάντησαν ταπετσαρίες. Δυστυχώς ποτέ οι εποπτικές αρχές δεν ανακάλυψαν ένα τρόπο για να αποζημιώσουν τους χιλιάδες μικρομετόχους που έχασαν τις οικονομίες μίας ζωής σε εταιρίες-ζόμπι.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.