ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελλάκτωρ:Ο FTSE25, η Αττική Οδός και η βελτίωση της εικόνας

09:07 - 14 Δεκ 2018 | Αναλύσεις
Ελλάκτωρ:Ο FTSE25, η Αττική Οδός και η βελτίωση της εικόνας
Κλείνοντας θετικά στις δέκα από τις δώδεκα τελευταίες συνεδριάσεις, η μετοχή της Ελλάκτωρ βελτιώνει διαρκώς την εικόνα της το τελευταίο διάστημα, αφήνοντας πίσω τα πρόσφατα ιστορικά χαμηλά που «έλιωσαν» τη μετοχή…

Χθες η μετοχή έκλεισε στα 1,49 ευρώ (με νέα άνοδο 1,36%), επίπεδα που είχε να βρεθεί από τις 20 Σεπτεμβρίου, που σημαίνει ότι ο τίτλος βρίσκεται σε υψηλό περίπου δυόμισι μηνών. Το Δεκέμβριο έχει μόλις δύο αρνητικά κλεισίματα, όμως το Νοέμβριο η μετοχή είχε παραδοθεί – άνευ όρων – στους πωλητές, εν μέσω αρνητικών σεναρίων και γενικώς εν μέσω πολύ άσχημου κλίματος.

Αρκετοί λοιπόν διέβλεψαν επενδυτική ευκαιρία και τοποθετήθηκαν στα χαμηλά, καθώς θυμίζουμε ότι στις 27 Νοεμβρίου έπεσε στα 1,12 ευρώ με την κεφαλαιοποίηση να εξαϋλώνεται. Ένας από τους λόγους της (υπερ)πίεσης του Νοέμβρη, ήταν ότι στις 13 του μηνός έγινε γνωστό ότι διαγράφτηκε από το δείκτη MSCI Small Cap, οπότε αρκετά χαρτοφυλάκια αποχώρησαν.

Από εκεί και πέρα, ο τίτλος μπαίνει στον (δικό μας) FTSE 25 από τις 24 Δεκεμβρίου αντικαθιστώντας την ΕΥΔΑΠ, κάτι που όπως και να ‘χει, αναβαθμίζει το προφίλ της σημαντικά, ενώ πρόσφατα η νέα ηγετική ομάδα, έκανε την πρώτη εμφατική κίνηση, εξαγοράζοντας επιπλέον ποσοστό στην Αττική Οδό.

Πιο αναλυτικά, το ποσοστό του ομίλου στην Αττική Οδό αυξήθηκε στο 65,749% έναντι

59,249% προηγουμένως, ενώ η κίνηση αυτή σηματοδοτεί τις προθέσεις της νέας διοίκησης να ενισχύσει κερδοφόρες δραστηριότητες. Η αγορά έγινε μέσω της 100% θυγατρικής της Ελλάκτωρ, της Άκτωρ Παραχωρήσεις.

Βεβαίως, έχει πολύ (και ανηφορικό) δρόμο μπροστά του ο όμιλος Ελλάκτωρ να διανύσει ώστε να θεωρηθεί ότι έχει κάνει βήματα σημαντικής προόδου, ότι έχει συμμαζευτεί η κατάσταση, ότι λειτουργεί πλέον ως… όμιλος (άρα και με οικονομίες κλίμακος) και ότι θα σταματήσει να βγάζει ζημιές…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.