ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Beta AXE:Αυτές είναι οι επιλογές μας, και για το 2019

09:20 - 17 Δεκ 2018 | Αναλύσεις
Beta AXE:Αυτές είναι οι επιλογές μας, και για το 2019
Στις εταιρείες και τις μετοχές που «έχουν επιδείξει αντοχή και εξαιρετική επιχειρηματική συμπεριφορά στο πέρασμα των ετών της κρίσης, οπότε παραμένουν στην πρώτη γραμμή των επιλογών μας για την επόμενη χρονιά», αναφέρεται ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή Μάνος Χατζηδάκης.

Πρόκειται για τις Μυτιληναίος, Jumbo, Aegean Airlines που έχουν προβάδισμα στις προτιμήσεις της χρηματιστηριακής από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, ενώ στις μικρότερες, μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις συγκαταλέγει τις Quest Συμμετοχών, Fourlis και Κρι Κρι.

Γι’ αυτές σημειώνει πως «έδειξαν καλά μεγέθη, μερίσματα και ανάπτυξη κύκλου εργασιών παρά τις αντιξοότητες του εγχώριου περιβάλλοντος».

Για τις τράπεζες, ο αναλυτής τονίζει πως «η Alpha Bank έχει υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια και καλύτερης ποιότητας κεφάλαια, ενώ το μεγάλο στοίχημα της επόμενης χρονιάς είναι η Ελλάκτωρ η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο αναδιάρθρωσης».

Από εκεί και πέρα, το στέλεχος της Beta Χρηματιστηριακή επισημαίνει πως «η οργανική κερδοφορία των εισηγμένων εταιρειών σταθεροποιήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, το πλήθος των κερδοφόρων εισηγμένων προσέγγισε το 60% και οι μερισματικές αποδόσεις και εισροές των μερισμάτων ήταν οι καλύτερες από το 2010».

Παράλληλα, τονίζει πως «το 2018 ήταν η πρώτη χρονιά με ουσιαστική θετική μεταβολή στο ΑΕΠ ενώ θετική εικόνα παρουσίασαν οι δείκτες της ανεργίας, του Τουρισμού και των εξαγωγών».

Τελευταία τροποποίηση στις 10:03 - 17 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.