ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Να γιατί πιέστηκαν οι τράπεζες

09:20 - 15 Ιαν 2019 | Αναλύσεις
Να γιατί πιέστηκαν οι τράπεζες
Σημαντικές πιέσεις που έφτασαν έως και το 5,26% δέχτηκαν χθες οι τραπεζικές μετοχές στο ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ η ευρύτερη εικόνα της αγοράς δεν συνηγορούσε σε τέτοια… αιχμηρή πτώση.

Πιο αναλυτικά, οι Εθνική και Πειραιώς έκλεισαν με πτώση 5,26%, η Alpha Bank υποχώρησε κατά 3,86% και η Eurobank κατά 3,70%.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο λόγος της πίεσης των τραπεζικών μετοχών έγκειται στην ανησυχία ότι – μετά την κυβερνητική κρίση – μοιραία θα καθυστερήσουν και οι όποιες κινήσεις τακτοποίησης των μεγάλων εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στον κλάδο.

Σε χθεσινό σχόλιό τους, οι Financial Times, τόνιζαν πως λόγω της πολιτικής κρίσης, η κατάσταση στις τράπεζες καθίσταται πιο δύσκολη. Όπως επισημαίνονταν στο άρθρο, σε περίπτωση που η κυβέρνηση χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης και καταρρεύσει, αυτό θα καθυστερήσει την αναγκαία αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, το οποίο, ούτως ή άλλως, βρίσκεται σε εύθραυστη κατάσταση.

Βεβαίως, μένει να δούμε τη σημερινή αντίδραση των τραπεζικών μετοχών – αλλά και όλης της αγοράς – δεδομένου ότι ως φαίνεται η κυβέρνηση δείχνει να βρίσκει τους 151 βουλευτές και θα λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης…

Τελευταία τροποποίηση στις 10:01 - 15 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.