ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράλι στην Τεχνική Ολυμπιακή λόγω Πόρτο Καρράς

09:29 - 22 Ιαν 2019 | Αναλύσεις
Ράλι στην Τεχνική Ολυμπιακή λόγω Πόρτο Καρράς
Αυτό που η αγορά ανέμενε και… ψιθύριζε εδώ και πολλά χρόνια, φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί προσεχώς. Ο λόγος για την πώληση του Πόρτο Καρράς από την εταιρεία Τεχνική Ολυμπιακή. Πρόκειται για το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας και ένα από τα πλέον εμβληματικά ξενοδοχεία ολόκληρης της χώρας και μάλλον το πιο εμβληματικό ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδος.

Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι προσέλαβε συμβούλους τις εταιρείες Cushman & Wakefield s.r.o. και Profin Management Limited με αντικείμενο την υπόδειξη επενδυτών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν στοιχεία του ενεργητικού της Πόρτο Καρράς, ή της εταιρείας.

Η Τεχνική Ολυμπιακή είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην αξιοποίηση αυτού του πολύτιμου περιουσιακού της στοιχείου, το οποίο ίσως κάτω από άλλη διεύθυνση και άλλη ιδιοκτησία, λάβει ακόμη μεγαλύτερο momentum.

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, η μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής (που προ μερικών εβδομάδων εισήχθη στον Mid Cap), έκλεισε στα 2 ευρώ με ισχυρό ράλι 13,64%, ενώ διακινήθηκε όγκος 35.979 τεμαχίων, με την κεφαλαιοποίηση να ανέρχεται στα 81 εκατ. ευρώ. Η αξία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος είναι πολλαπλάσια από τη χρηματιστηριακή αξία του ομίλου, τουλάχιστον συγκριτικά με αυτή που είχε έως πρόσφατα στο ταμπλό…

Η μετοχή έχει κάνει εντυπωσιακό ράλι όλο το τελευταίο διάστημα, καθώς στις 4 Ιανουαρίου είχε κλείσει στα 1,48 ευρώ, ενώ έκτοτε, σε έντεκα συνεδριάσεις, έχει μόλις δύο πτωτικές και εννέα ανοδικές, με κέρδη άνω του 25%. Από την αρχή του έτους, ενισχύεται περί το 32%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.