ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντυπωσιακό σερί για το Χ.Α. – Στοίχημα οι 650 μονάδες

09:12 - 05 Φεβ 2019 | Αναλύσεις
Εντυπωσιακό σερί για το Χ.Α. – Στοίχημα οι 650 μονάδες
Με απολύτως… αθόρυβο τρόπο, χωρίς εντυπωσιασμούς, εξάρσεις και εξαλλοσύνες, το ελληνικό χρηματιστήριο έχει συμπληρώσει ένα καλό ανοδικό σερί, βελτιώνοντας σημαντικά την τεχνική του εικόνα.

Χθες, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε για 10η συνεδρίαση ανοδικά στις δώδεκα τελευταίες, πιστοποιώντας ότι βρίσκεται σε momentum τεχνικής «τακτοποίησης», ενώ κλείσιμο στις 647,19 μονάδες είχε να γίνει από τις 13 Δεκεμβρίου, που σημαίνει ότι το Χ.Α. πλησιάζει σε υψηλά δύο μηνών.

Βεβαίως, η ανοδική κίνηση είναι πρωτίστως παύση πωλήσεων παρά έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον, μιας και οι όγκοι και οι τζίροι παραμένουν πολύ μικροί, ενώ σ’ αυτές τις δέκα ανοδικές συνεδριάσεις, μόνο σε δύο το ποσοστό της ανόδου ξεπέρασε το 1%!

Πλέον, ο Γ.Δ. έχει επόμενο στοίχημα την υπέρβαση της ζώνης ψυχολογίας των 650 μονάδων, αν και με τέτοιους όγκους και τζίρους, σε καμιά περίπτωση η όποια κίνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί ανθεκτικότητα. Πάντως, πέρα από τις 650 μονάδες που είναι το ψυχολογικό όριο, οι επόμενες (κανονικές) αντιστάσεις για το Γ.Δ. του Χ.Α. συναντώνται διαδοχικά στις 655 η πρώτη και κατόπιν στις 663-667 μονάδες.

Η στήριξη εντοπίζεται στις 609 μονάδες, επίπεδο που δόθηκε η… μάχη στις 18 Ιανουαρίο0υ, όταν ο Γ.Δ. είχε χαμηλό στις 609,17 μονάδες, όμως κατάφερε και έκλεισε υψηλότερα, κερδίζοντας – έστω και προσωρινά – αυτή την… παρτίδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.