ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Τα υψηλά 4μήνου και η αναβαθμισμένη τεχνική εικόνα

09:18 - 19 Φεβ 2019 | Αναλύσεις
Χ.Α.: Τα υψηλά 4μήνου και η αναβαθμισμένη τεχνική εικόνα
Σε νέα υψηλά τεσσάρων και πλέον μηνών διαπραγματεύεται πλέον το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βελτιώνει την τεχνική του εικόνα, ενώ χθες υπήρξε και μερική ενίσχυση της αξίας συναλλαγών.

Παράλληλα, με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο που ξέσπασε ανοδικά, ο Γενικός Δείκτης έσπασε το τεχνικό «φράγμα» της ζώνης των 660-663 μονάδων κλείνοντας στις 667,46 μονάδες με άνοδο 1,89% και στο υψηλό ημέρας, αναβαθμίζοντας βραχυχρόνια την εικόνα του. Μένει να δούμε πως θα επιβεβαιωθεί η χθεσινή κίνηση στη σημερινή αλλά και στις επόμενες συνεδριάσεις.

 

Άλλωστε, σε κάθε τέτοια κίνηση είναι απαραίτητη η επιβεβαίωση σε τρεις τουλάχιστον συνεδριάσεις…

 

Πάντως, οι αναλυτές κατ’ επανάληψη είχαν αναφερθεί στη σοβαρότητα της διάσπασης της ζώνης των 660 – 663 μονάδων. Όπως είχε επισημάνει στην εβδομαδιαία έκθεσή του την περασμένη Παρασκευή ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή Μάνος Χατζηδάκης «ο κατερχόμενος κινητός μέσος των 200 ημερών φαίνεται να δίνει ραντεβού με το Γενικό Δείκτη εφόσον υπάρξει διάσπαση των 660 μονάδων. Η μακροπρόθεσμη τάση γυρίζει σε ανοδική στις 690 μονάδες, αν και η ταχύτητα σύγκλισης Δείκτη και κινητού μέσου εκτιμάται ότι θα φέρει το σημείο καμπής στις 675 μονάδες».

 

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλίας Ζαχαράκης, έχει τονίσει πως αν υπάρξει διάσπαση της περιοχή των 660 – 663 μονάδων, αυτό θα απελευθέρωνε – τεχνικά – την αγορά και θα έδινε ώθηση για τη ζώνη των 680 – 700 μονάδων. Μένει να δούμε πως – και αν – η αγορά θα επιβεβαιώσει αυτές τις εκτιμήσεις των αναλυτών σήμερα και στις επόμενες συνεδριάσεις της εβδομάδας.

 

Όπως και να ‘χει, υποστηρικτικά λειτουργεί και η αποκλιμάκωση στην αγορά ομολόγων, με το 10ετές να έχει κατέλθει στο χαμηλό του Ιουλίου 2018, οπότε κάποια στιγμή η ψαλίδα θα έκλεινε.

 

Επίσης, είναι θετικό ότι ο τραπεζικός κλάδος δείχνει να αφυπνίζεται, μετά τις μεγάλες πιέσεις που δέχτηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ υπήρξε και μερική αύξηση του τζίρου, ο οποίος έφτασε στα 44,33 εκατ. ευρώ με μόλις 2,16 εκατ. ευρώ σε πακέτα.

 

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 6,20% χθες, γυρνώντας το 2019 θετικά με κέρδη 2,48%, ενώ ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πλέον άνοδο 8,88% το πρώτο δίμηνο του έτους. Καθόλου άσχημα, για… αρχή!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.