ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην πρώτη 10άδα των κεφαλαιοποιήσεων ξανά τρεις τράπεζες

09:30 - 07 Μαρ 2019 | Αναλύσεις
Στην πρώτη 10άδα των κεφαλαιοποιήσεων ξανά τρεις τράπεζες
Εντυπωσιακή «επάνοδο» έχουν καταγράψει οι τραπεζικές μετοχές τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα – μετά από πολύ καιρό - να έχουν κερδίσει πολλές θέσεις στην κατάταξη των κεφαλαιοποιήσεων του Χ.Α., με ό,τι συνεπάγεται αυτό και για την αύξηση της επιρροής τους στο Γενικό Δείκτη.

Η Alpha Bank μετά από καιρό επέστρεψε στην 6η θέση των κεφαλαιοποιήσεων, υποσκελίζοντας τις Jumbo και Τιτάν που πλέον είναι στην 7η και 8η θέση αντίστοιχα. Η αποτίμηση της Alpha Bank είναι στα 1,94 δισ. ευρώ.

 

Η Εθνική, με αποτίμηση 1,48 δισ. ευρώ επέστρεψε στην 9η θέση επίσης μετά από πολύ καιρό, υποσκελίζοντας ακόμη και τη Eurobank που για μήνες ήταν από πάνω. Η Eurobank πέρασε στη 10η θέση με κεφαλαιοποίηση 1,40 δισ. ευρώ.

 

Την πιο εντυπωσιακή επάνοδο ασφαλώς έχει σημειώσει η Πειραιώς που μετά το ράλι 144% από το ιστορικό χαμηλό του Ιανουαρίου, έχει υπερδιπλασιάσει την αποτίμησή της, καθώς από τη ζώνη των 250 εκατ. ευρώ και την 33η θέση, πλέον αποτιμάται στα 611 εκατ. ευρώ που την κατατάσσει στην 17η θέση, πίσω από την Καρέλιας και την Τέρνα Ενεργειακή.

 

Η Πειραιώς πρωταγωνιστεί διαρκώς τελευταία έχοντας άνοδο 116% το Φεβρουάριο και συνεχίζει και το Μάρτιο κλείνοντας χθες με άνοδο +12,90%, δείχνοντας ότι κάτι πολύ καλό προεξοφλεί, ίσως στη διαχείριση των κόκκινων δανείων. 

 

Ο κλάδος βρίσκεται σε δημιουργικό αναβρασμό, εν μέσω θετικών εκθέσεων, αναβαθμίσεων, αλλά και σεναρίων για πιο επιθετική διαχείριση του μεγάλου βραχνά των κόκκινων δανείων.

 

Καταλυτικό ρόλο στην αλλαγή σκηνικού προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης έπαιξαν οι πληροφορίες και το δημοσίευμα του Bloomberg ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζει νέα φόρμουλα ανακούφισης για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο θα ανακοινώσει ένα νέο γύρο TLTROs (φθηνά δάνεια μακροπρόθεσμης διάρκειας). Μένει να δούμε τις εξελίξεις…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.