ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.:Η κόπωση, η πτώση του τζίρου και τα τεχνικά δεδομένα

09:30 - 19 Μαρ 2019 | Αναλύσεις
Χ.Α.:Η κόπωση, η πτώση του τζίρου και τα τεχνικά δεδομένα
Σημάδια μερικής κόπωσης αλλά και στάσης αναμονής από την πλευρά των επενδυτών φάνηκαν χθες στο ελληνικό χρηματιστήριο, σε μια συνεδρίαση που μολονότι έκλεισε ανοδικά σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, εντούτοις υπήρξε κατακόρυφη μείωση στην αξία συναλλαγών και μεικτή εικόνα στο ταμπλό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τζίρος από τα 70,7 εκατ. ευρώ που ήταν ο οι μέσες συναλλαγές της περασμένης εβδομάδας, χθες κατήλθε στα 39,48 εκατ. ευρώ, επίδοση που είναι η μικρότερη των τελευταίων εβδομάδων.

Παράλληλα, σημάδια κόπωσης φάνηκαν σε επίπεδο Γενικού Δείκτη που έκλεισε μακριά από το υψηλό ημέρας και πιο κοντά στο χαμηλό ημέρας, οπότε μένει να δούμε σήμερα την αντίδραση της αγοράς. Επίσης, με ενδιαφέρον μένει να διαφανεί αν η μείωση του τζίρου χθες ήταν συγκυριακή, ή αν η αγορά, μετά το πρόσφατο ανοδικό ξέσπασμα, επιστρέφει σε συνεδριάσεις μεγαλύτερης εσωστρέφειας και συσσώρευσης.

Πάντως, η άποψη των αναλυτών δεν έχει αλλάξει, η τεχνική εικόνα είναι πολύ βελτιωμένη και σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο momentum που έχει «χτιστεί» τελευταία.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Ελληνοαμερικανικής ΑΧΕΠΕΥ οι επόμενες αντιστάσεις για το Γ.Δ. εντοπίζονται στις 743 και 764 μονάδες. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, «ο Γ.Δ. συνεχίζει να κάνει νέα υψηλά και κινείται στο πάνω όριο του ανοδικού καναλιού, ενώ η διατήρησή του σε αυτά τα επίπεδα, ανοίγει τον δρόμο για τις 743 μονάδες».

Σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές, «διορθωτικές κινήσεις, έως τις 703 μονάδες, είναι εντός ορίων και διατηρούν την θετική εικόνα. Η αγορά παραμένει αισιόδοξη, θα πρέπει να αναμένουμε, πλέον, κινήσεις και πέρα από τον Τραπεζικό κλάδο», τονίζουν.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή Μάνος Χατζηδάκης τονίζει πως «τα δύσκολα πλέον ξεκινούν από τις 745 μονάδες, μια ζώνη τιμών όπου έως τις 800 μονάδες παρουσιάζει διαδοχικές αντιστάσεις που έρχονται από τις κορυφές τιμών του περυσινού καλοκαιριού»

Ο αναλυτής σημειώνει πως «η υπέρβαση όλων αυτών των… οροσειρών ως το ορόσημο των 800 μονάδων δεν θα είναι εύκολη υπόθεση έχει όμως μια ισχυρή υπόσχεση ανοδικού περιθωρίου που δυνητικά θα μπορούσαν να φτάσουν το Γενικό Δείκτη στις 900 μονάδες».

Για την τρέχουσα εβδομάδα, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει πως «θα αναμέναμε μια πρώτη απόπειρα δοκιμής των 745 μονάδων, καθώς οι τζίροι εξακολουθούν να είναι υποστηρικτικοί και η αγοραστική διάθεση με εναλλαγές στους ημερήσιους πρωταγωνιστές παραμένει παρούσα».

Τέλος, θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 3,67% και ο τραπεζικός κατά 10,26%, ενώ τα κέρδη μέσα στο 2019 διαμορφώνονται στο +17,74% για το Γ.Δ. και στο +33% για τις τράπεζες.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:49 - 19 Μαρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.