ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι έγινε στο χθεσινό roadshow στο Λονδίνο της Morgan Stanley

09:19 - 21 Μαρ 2019 | Αναλύσεις
Τι έγινε στο χθεσινό roadshow στο Λονδίνο της Morgan Stanley
Ισχυρό ενδιαφέρον για τις πολιτικές εξελίξεις, τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις αλλά και όλο το οικονομικό και επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα έδειξαν στο χθεσινό μεγάλο road show της Morgan Stanley στο Λονδίνο οι ξένοι διαχειριστές.

Πρόκειται για το ετήσιο road show της MS για τις τράπεζες, στο οποίο συμμετείχαν και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, ενώ το παρών έδωσαν πάνω από 125 ξένοι διαχειριστές και επενδυτές. Μάλιστα, αρκετοί εξ αυτών των διαχειριστών ήταν μακροπρόθεσμης επενδυτικής στόχευσης.

Αυτό που καταγράφηκε είναι ότι οι ξένοι προεξοφλούν πλέον πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα οπότε αρχίζουν και «σκανάρουν» διάφορα επενδυτικά assets της χώρας, ασχέτως αν δε θα επενδύσουν άμεσα.

Κυρίως οι Fidelity και η Blackrock έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις πολιτικές εξελίξεις και το νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές.

Παράλληλα, έντονο ήταν το ενδιαφέρον για τις διεργασίες στον τραπεζικό κλάδο και στους χειρισμούς που γίνονται στον «μέτωπο» των κόκκινων δανείων και στον καθαρισμό των χαρτοφυλακίων τους ευρύτερα.

Αυτό που εισέπραξαν οι Έλληνες τραπεζίτες και τα υπόλοιπα στελέχη κορυφής είναι ότι οι ξένοι, αφενός δεν βιάζονται για επενδύσεις στην Ελλάδα (άλλωστε μιλάμε για «σπίτια» που έχουν απλωμένα τα κεφάλαιά τους σε παγκόσμιο επίπεδο και σε δεκάδες αγορές), όμως, υπάρχει ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Βλέπουν ότι η χώρα βγαίνει σταδιακά από το τούνελ της κρίσης, έστω και αργά, έστω και… αιματηρά, οπότε μια πολιτική αλλαγή θα απελευθέρωνε δυνάμεις και θα οδηγούσε σε περαιτέρω δυναμική ανάπτυξης. 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:48 - 21 Μαρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.