ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε χαμηλό 10ετίας οι δημόσιες εγγραφές λόγω φόβων Brexit

08:25 - 03 Απρ 2019 | Αναλύσεις
Σε χαμηλό 10ετίας οι δημόσιες εγγραφές λόγω φόβων Brexit
Σε χαμηλό δέκα περίπου ετών κατήλθαν οι δημόσιες εγγραφές (IPO) στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2019, παρ’ ότι η ρευστότητα διεθνώς είναι πολύ μεγάλη και μολονότι οι παγκόσμιοι χρηματιστηριακοί δείκτες, δεν απέχουν (πλέον) πολύ από τα υψηλά τους!

Πρόκειται για ένα σύμπτωμα που οι αναλυτές αποδίδουν στην ευρύτερη αβεβαιότητα και τη φθορά που φέρνει η υπόθεση με το Brexit, η οποία «σκοτώνει» ευρύτερα την ψυχολογία και τη διάθεση νέων επενδυτικών πρωτοβουλιών σε επίπεδο IPO…

Παρ' ότι τα χρηματιστήρια το πρώτο τρίμηνο του 2019 ανέκτησαν το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του τελευταίου 4μήνου του 2018, εντούτοις οι δημόσιες εγγραφές υποχώρησαν.

Όπως ανέφερε πρόσφατα το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο στοιχεία της Refinitiv, τα έσοδα από ευρωπαϊκές δημόσιες εγγραφές το πρώτο τρίμηνο του '19 ήταν μόλις 292 εκατ. δολάρια, ποσό συντριπτικά μειωμένα από τα 13,9 δισ. δολάρια που ήταν η αξία των IPOs στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Μάλιστα, στο Λονδίνο, που θεωρείται η... Μέκκα των επενδυτικών κεφαλαίων της Ευρώπης και όχι μόνο, μόλις δύο δημόσιες εγγραφές έγιναν αυτό το τρίμηνο, ενώ συνολικά σε όλη την Ευρώπη μόλις 11 εταιρείες εισήχθησαν σε αγορές! Άρα, δεν είναι μόνο το Χ.Α. «άγονο» από νέες εισαγωγές...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.