ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται το «παιχνίδι» θετικής προεξόφλησης στο Χ.Α.

08:10 - 16 Απρ 2019 | Αναλύσεις
Συνεχίζεται το «παιχνίδι» θετικής προεξόφλησης στο Χ.Α.
Συνεχίζει να προεξοφλεί θετικά τις εξελίξεις το ελληνικό χρηματιστήριο και εν μέσω εναλλαγών στους πρωταγωνιστές κινείται σε διαρκή υψηλά εννέα μηνών, εντυπωσιάζοντας με το ακάθεκτο momentum που έχει διαμορφωθεί.

Το ράλι στα ομόλογα συνεχίζεται, το πολιτικό ρίσκο είναι μειωμένο με την αγορά πλέον να έχει ήδη μπει στο «παιχνίδι» προεξόφλησης αλλαγής σκηνικού προσεχώς, οι τράπεζες είναι σε ένα δρόμο που δείχνει ότι τα χειρότερα παρήλθαν, ενώ και σε επιχειρηματικό επίπεδο υπάρχει κινητικότητα, με έντονες διεργασίες, συμφωνίες, δημόσιες προτάσεις και εξαγορές.

Η αγορά πασχίζει μετά από πολλά χρόνια να επιστρέψει στο έλασσον της κανονικότητας και – έχοντας χάσει το πολυετές bull market των διεθνών χρηματιστηρίων – το ελληνικό χρηματιστήριο προσπαθεί να καλύψει ένα ελάχιστο μέρος του πρότερου χαμένου εδάφους.

Στην ουσία ο Γ.Δ. έχει κάνει μικρή – αναλογικά με την ισοπέδωση των τελευταίων χρόνων – κίνηση, δεδομένου ότι παρά το ράλι του +26% φέτος, εντούτοις είναι πιο κάτω από τα επίπεδα που ήταν προ 52 εβδομάδων!

Κυριότερο ποιοτικό στοιχείο σ’ αυτή την κίνηση είναι η σταδιακή αύξηση της αξίας συναλλαγών που τείνει να σταθεροποιηθεί πάνω από τα 60 εκατ. ευρώ, αναβαθμίζοντας την εικόνα ευρύτερα και «γεμίζοντας» περισσότερο τις συνεδριάσεις αλλά και το ευρύτερο ταμπλό.

Την περασμένη εβδομάδα ο μέσος τζίρος ήταν στα 63,9 εκατ. ευρώ, ενώ χθες ανήλθε στα 72,44 εκατ. ευρώ. Για μια εβδομάδα όπου υπάρχει το Πάσχα των Καθολικών, η επίδοση δεν είναι καθόλου αμελητέα.

Μένει να δούμε αν το κρεσέντο της ανόδου θα συνεχιστεί ή αν θα υπάρξει κάποια στάση για συσσώρευση, ίσως και διόρθωση, δεδομένου ότι ο Γ.Δ. έφτασε στη ζώνη των 775 μονάδων εξαιρετικά γρήγορα.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:18 - 16 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.