ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Beta AXE: Εικόνα βελτίωσης δείχνουν τα αποτελέσματα των εισηγμένων

08:15 - 18 Απρ 2019 | Αναλύσεις
Beta AXE: Εικόνα βελτίωσης δείχνουν τα αποτελέσματα των εισηγμένων
Την άποψη πως οι έως τώρα ανακοινώσεις αποτελεσμάτων μεγεθών 2018 είναι πολύ καλές, τηρουμένων των αναλογιών, εκφράζει το τμήμα ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή, μέσω του κ. Μάνου Χατζηδάκη.

Ο ίδιος επισημαίνει πως τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί έως τώρα λειτουργούν υποστηρικτικά στη διαρκή ανοδική κίνηση του χρηματιστηρίου, δεδομένου ότι το 30% του συνόλου που έχουν ανακοινώσει μεγέθη το 87% εμφανίζει κερδοφόρο αποτέλεσμα.

Σε αυτό το δείγμα, τονίζει ο αναλυτής, εκτός από την πληθωρική εικόνα των κερδοφόρων εταιρειών ο κύκλος εργασιών εμφανίζεται αυξημένος κατά 11%, τα λειτουργικά κέρδη είναι αυξημένα κατά 1,9% και η καθαρή κερδοφορία έχει βελτιωθεί κατά 13%.

Ως τώρα ο δανεισμός των εισηγμένων δεν δείχνει μεγάλες διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρυσι (+0,6%) ενώ η μερισματικές διανομές είναι ικανοποιητικές δεδομένης και της μικρότερης φετινής φορολογίας από 15% σε 10%.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, ο αριθμός των εισηγμένων επιχειρήσεων που έχει ανακοινώσει – ή θα ανακοινώσει – μέρισμα για τη χρήση του 2018 αναμένεται να ξεπεράσει τις πενήντα, διατηρώντας - στη χειρότερη περίπτωση - την περυσινή καλή εικόνα.

Και όπως τονίζει, τα καλά μερίσματα είναι ένας επιπλέον λόγος για την κινητικότητα πολλών κωδικών οι οποίοι εστιάζουν σε κινήσεις διμήνου όταν και πληρώνονται τα περισσότερα από τα προαναγγελθέντα μερίσματα. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.