ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εβδομάδα αποτελεσμάτων και (θετικού) φινάλε Απριλίου

08:30 - 23 Απρ 2019 | Αναλύσεις
Εβδομάδα αποτελεσμάτων και (θετικού) φινάλε Απριλίου
Τελευταία εβδομάδα του Απριλίου είναι αυτή που χρηματιστηριακά ξεκινά από σήμερα, η οποία ασφαλώς θα έχει τρεις συνεδριάσεις λόγω των αργιών του Πάσχα, Καθολικών και Ορθοδόξων. Πλέον, απομένουν οι τρεις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας και μια της επόμενης, οπότε δεν θα αλλάξει δραματικά η εικόνα του μήνα, η οποία είναι λίαν θετική, τόσο για το Γ.Δ. όσο και για την πλειονότητα των μετοχών του FTSE 25.

O Απρίλιος θα είναι ο τέταρτος διαδοχικός ανοδικός μήνας στο ελληνικό χρηματιστήριο, κάτι που έχει να γίνει καιρό, επιβεβαιώνοντας ότι κάτι αλλάζει στην ελληνική αγορά. Ενώ απομένουν τέσσερις (με τη σημερινή) συνεδριάσεις για το φινάλε του μήνα, ο Γ.Δ. κρατάει κέρδη άνω του 7%, ενώ σημαντικές είναι οι αποδόσεις και στο ευρύτερο ταμπλό. Γενικώς ο Απρίλιος για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται θετικός για την αγορά.

Σε επίπεδο έτους, ο Γ.Δ. κερδίζει 26,92%, ο FTSE 25 ενισχύεται κατά 24,39%, ο Mid Cap + 24,39%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης πρωταγωνιστεί στην αντίδραση με κέρδη 48,37%, έχοντας σχεδόν εξαλείψει τις περυσινές απώλειες που ήταν λίγο πάνω από το 49%.

Πλέον, δεν αποκλείεται να δούμε κάποια διόρθωση αυτή την εβδομάδα, δεδομένου ότι δείκτες και μετοχές είναι (διαρκώς) σε υπεραγορασμένα επίπεδα και κάποια στιγμή θα πρέπει να υπάρξει κάποια «χώνευση» των επιπέδων και αφομοίωση κεκτημένων.

Μπαράζ ανακοινώσεων αποτελεσμάτων

Πάντως, αυτή η εβδομάδα θα έχει μπαράζ ανακοινώσεων αποτελεσμάτων, κάτι που επίσης θα προσδώσει κάποιο έξτρα ενδιαφέρον σε ορισμένους τίτλους. Παράλληλα, τη Μ. Παρασκευή 26/4 που φυσικά δεν υπάρχει συνεδρίαση θα έχουμε την ετυμηγορία της Standard and Poor’s με την αγορά σχεδόν να έχει προεξοφλήσει αναβάθμιση κατά μια μονάδα τουλάχιστον.

Σ’ ό,τι αφορά τα αποτελέσματα, σήμερα πριν την έναρξη της συνεδρίασης θα ανακοινώσει η ΔΕΗ, ενώ θα υπάρξουν δημοσιεύσεις και από τις ΟΛΘ, Attica Bank, Mevaco, Βογιατζογλου, Τζιρακιάν και Μύλοι Λούλοι.

Αύριο 24 Απριλίου τη σκυτάλη παίρνουν οι MLS, Κρι – Κρι, Κτήμα Λαζαρίδη, ΓΕΚ Τέρνα, Μπήτρος και Ευρωπαϊκή Πίστη, ενώ τη Μ. Πέμπτη θα έχουμε μεγέθη από τις Ελτράκ, Καραμολέγκο και Ακρίτα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.