ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με καλά κέρδη και κοντά στα υψηλά 10μήνου ο Απρίλιος

08:56 - 30 Απρ 2019 | Αναλύσεις
Με καλά κέρδη και κοντά στα υψηλά 10μήνου ο Απρίλιος
Ανοδικά θα κλείσει και ο 4ος μήνας του 2019 συνεχίζοντας το καλό σερί που έχει δημιουργηθεί από την αρχή της χρονιάς, επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως στο τρέχον έτος κάτι αλλάζει στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

Αν και τις τελευταίες ημέρες και δη την περασμένη εβδομάδα ανακόπηκε η δυναμική της αγοράς, παρουσιάζοντας και κάποια εύλογα σημάδια κόπωσης, η ουσία είναι πως ο μήνας ήταν γενικά καλός για τις μετοχές, ενώ σ’ αυτό βοήθησε και το ευρύτερα καλό διεθνές κλίμα.

Ο Γενικός Δείκτης κερδίζει λίγο πάνω από το 4% το μήνα που φεύγει και ενώ απομένει η σημερινή συνεδρίαση, που – λογικά – δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά την εικόνα, δεδομένου ότι υπάρχει ακόμη η εορταστική ραστώνη.

Βεβαίως, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αποτυπωθεί στην αγορά η μη αναβάθμιση από τον οίκο Standard and Poor’s, που την περασμένη Παρασκευή διατήρησε αμετάβλητη την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος σε «Β+» με θετικό το outlook.

Θυμίζουμε πως η αγορά είχε προεξοφλήσει αναβάθμιση από το συγκεκριμένο οίκο, οπότε μένει να δούμε αν θα υπάρξουν – έστω και περιορισμένου εύρους – παρενέργειες από αυτή την εξέλιξη.

Πάντως, ο μήνας βγαίνει με το Γ.Δ. σε επαφή με τα υψηλά 10ήνου, ενώ θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα έγινε προσπάθεια ελέγχου (και) της ζώνης των 780 – 785 μονάδων κάτι που όμως δεν κατέστη εφικτό, οπότε στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις η αγορά έξανε βάση ευρύτερη περιοχή των 770 μονάδων.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο ο Γ.Δ. είχε μικρή πτώση 0,73%, ο τραπεζικός υποχώρησε κατά 0,80%, ενώ από την αρχή του 2019, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται σε ποσοστό 26% και ο τραπεζικός δείκτης 47,18%.

Ο Απρίλιος έφερε όχι μόνο νέα υψηλά 10μήνου, αλλά αυξήθηκαν και οι μέσες συναλλαγές συγκριτικά με το Μάρτιο αλλά και τους προηγούμενους μήνες του 2019, στοιχείο που ασφαλώς αναβαθμίζει την όλη εικόνα της αγοράς.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.