ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπερπουλημένη η αγορά σε βραχυχρόνιο επίπεδο

08:46 - 10 Μαϊ 2019 | Αναλύσεις
Υπερπουλημένη η αγορά σε βραχυχρόνιο επίπεδο
Μολονότι τα πάντα σε σχέση με το momentum που θα… ακολουθήσει (και) το ελληνικό χρηματιστήριο εξαρτώνται από την πορεία των διεθνών αγορών, ήτοι των μεγάλων και των ισχυρών που οριοθετούν – δικαιωματικά – το κλίμα, η αλήθεια είναι πως σε βραχυχρόνιο επίπεδο, υπάρχει υπερπώληση.

Το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται σε υπερπουλημένα επίπεδα, καθ’ ότι η πτώση – διόρθωση αυτή την εβδομάδα ήρθε πολύ απότομα, οπότε αν δοθεί η αφορμή σήμερα ή τη Δευτέρα, θα βγει αντίδραση.

Θυμίζουμε πως ο Γ.Δ. έχασε την περασμένη Δευτέρα το 2,60% της αξίας του, την Τετάρτη απώλεσε το 2,10%, ενώ χθες Πέμπτη υποχώρησε κατά 1,94%, παρ’ ότι έφτασε να χάνει έως και 2,65% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Το θετικό είναι ότι το κλείσιμο της αγοράς έγινε υψηλότερα από τα χαμηλά ημέρας, καθώς έλαβε χώρα μια προσπάθεια μίνι ανασύνταξης ώστε να κρατηθεί η ζώνη των 720 μονάδων. Πιο αναλυτικά ο Γ.Δ. έκλεισε στις 728,62 μονάδες με πτώση 1,94%.

Έχοντας πτώση λοιπόν περίπου 6% σε επίπεδο Γενικού Δείκτη και 10% σε επίπεδο κλαδικού δείκτη τραπεζών αυτή την εβδομάδα, ασφαλώς το Χ.Α. βρίσκεται σε υπερπουλημένα επίπεδα, οπότε ίσως βγει μια – κατ’ αρχήν τεχνικής φύσης – αντίδραση.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τη συμπεριφορά των ευρωπαϊκών αγορών που χθες «βούτηξαν» σε νέες απώλειες, πράγμα που σημαίνει ότι επίσης μπορούν να βγάλουν αντίδραση. Θυμίζουμε ότι χθες και οι τρεις δείκτες της αγοράς – οδηγού του παγκόσμιου συστήματος, της Wall Street μολονότι έκλεισαν με απώλειες, εντούτοις περιόρισαν στο φινάλε σημαντικά την πτώση τους.

Ο Dow Jones ενώ έφτασε να υποχωρεί περί το 1,60% εντούτοις έκλεισε με απώλειες 0,53% στις 25.828 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,32% στις 2.870 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε κατά 0,41% χαμηλότερα στις 7.910 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.