ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι λόγοι της μεγάλης πτώσης της Coca Cola HBC

08:17 - 21 Μαϊ 2019 | Αναλύσεις
Οι λόγοι της μεγάλης πτώσης της Coca Cola HBC
Την οριστική της απόφαση να διατηρήσει τον έλεγχο της πλειοψηφίας των μετοχών της Coca - Cola Beverages Africa (CCBA), κορυφαίου εμφιαλωτή αναψυκτικών της Αφρικής, ανακοίνωσε η αμερικανική μητρική The Coca Cola Company.

Αυτός ήταν και ο λόγος των ισχυρότατων πιέσεων που δέχτηκε χθες η μετοχή της Coca Cola HBC πρωτίστως στην αγορά του Λονδίνου, όπου είναι εισηγμένη και δευτερευόντως στην Αθήνα που επίσης διαπραγματεύεται η μετοχή και αποτελεί τη leader της αγοράς.

Οι λόγοι της πίεσης στη μετοχή, έγκεινται στο γεγονός ότι είχαν καλλιεργηθεί (βάσιμα και με προοπτική) προσδοκίες ότι η Coca Cola HBC, που αποτελεί το μεγαλύτερο εμφιαλωτή της Ευρώπης για τον παγκόσμιο όμιλο, θα «έπαιρνε» και την… αντιπροσωπεία της Αφρικής, με ό,τι θα συνεπάγονταν αυτό… 

Σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, οι λόγοι της υποχώρησης της ευρωπαϊκής... leader του παγκόσμιου κολοσσού, είναι ότι το κομμάτι της Αφρικής, που είναι πολύ αναπτυσσόμενο με παρουσία σε 12 χώρες και πολλά άλλα, θα παραμείνει στη μητρική με έδρα τις ΗΠΑ, ενώ οι αναλυτές είχαν προεξοφλήσει ότι θα περάσει στην ομπρέλα της Coca Cola HBC.

Άλλωστε, πάνω σ’ αυτό το project η μετοχή της Coca Cola HBC είχε προεξοφλήσει πολλά όλους τους τελευταίους μήνες, ενώ χθες, έφτασε έως το υψηλό των 33 ευρώ ενδοσυνεδριακά με την κεφαλαιοποίηση στα 12 δισ. ευρώ!

Ο τίτλος χθες μετά την αρχική άνοδο (+1,13%) στα 33 ευρώ, άρχισε να πιέζεται, φτάνοντας στο χαμηλό ημέρας να υποχωρεί έως και 7,94% πέφτοντας στα 30,04 ευρώ, ενώ τελικώς έκλεισε στα 30,79 ευρώ με πτώση 5,64%, διακινώντας όγκο 126.290 τεμαχίων μέσω τζίρου 3,88 εκατ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:41 - 21 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.