ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα πλέον το Χ.Α.

08:28 - 21 Μαϊ 2019 | Αναλύσεις
Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα πλέον το Χ.Α.
Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα και κάτω από τη ζώνη «ασφαλείας» των 720 μονάδων έκλεισε χθες το ελληνικό χρηματιστήριο, οπότε η σημερινή και οι επόμενες συνεδριάσεις είναι κρίσιμες, σ’ ό,τι αφορά τη διατήρηση του… έλασσον των πρόσφατων κεκτημένων αλλά και του momentum.

Θα υπάρξει αντίδραση αυτοσυντήρησης και άμυνας, ή η αγορά θα… παραδοθεί στην κακή ψυχολογία και στην αβεβαιότητα που όπως και να ‘χει φέρνουν οι εκλογές;

Θυμίζουμε πως ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 717,21 μονάδες με ισχυρές απώλειες 1,66% και πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας που ήταν στις 717,02 μονάδες (-1,69%)!

Μένει να δούμε πως θα κινηθεί σήμερα και προσεχώς η αγορά, μιας και όπως ανέφερε χθες διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλίας Ζαχαράκης «η αγορά έχει συσσωρεύσει επί μακρόν ανάμεσα στο 722 και 740 μονάδες, οπότε μια κατοχύρωση ενός εκ των δύο επιπέδων θα δώσει περαιτέρω κίνηση».

Χθες, διασπάστηκε η ζώνη των 720 μονάδων, οπότε μένει να δούμε αν θα υπάρξει άμεσο ανασκούμπωμα ή αν θα καταγραφεί περαιτέρω «κρέμασμα» χαμηλότερα.

Από την άλλη πλευρά, παρ’ ότι ήδη η αγορά χάνει κοντά στις 70 μονάδες από τα υψηλά των 785 μονάδων που βρέθηκε στις 23 Απριλίου, κάποιοι αναλυτές δε θεωρούν ότι έχει διαταραχθεί το momentum και ό,τι έχει γίνει ως τώρα, είναι στο πλαίσιο κανονικής διόρθωσης.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ο αναλυτής της Beta AXE Μάνος Χατζηδάκης σημειώνει πως «οι 710 μονάδες αποτελούν την επόμενη βραχυπρόθεσμη στήριξη, επίπεδο κατά το οποίο οι ταλαντωτές θα κατέλθουν σε υποτιμημένες ζώνες τιμών για πρώτη φορά φέτος.

Μένει να δούμε λοιπόν πως να κινηθεί η αγορά σήμερα και προσεχώς, αν και οι ημέρες που διανύουμε, ίσως δεν είναι αντιπροσωπευτικές για το ευρύτερο «θέλω» των αγορών και του Χ.Α. Έτσι, κατά την άποψή μας, η αγορά διακρατεί πλήρως το ανοδικό της momentum, όσο δεν έχει απωλέσει (και) την περιοχή των 700 μονάδων, εξέλιξη που θα έπληττε σοβαρότερα την ψυχολογία των συνδαιτυμόνων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.