ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημαντική αντίδραση ανασύνταξης στο Χ.Α. με αιχμή τη Eurobank

08:15 - 22 Μαϊ 2019 | Αναλύσεις
Σημαντική αντίδραση ανασύνταξης στο Χ.Α. με αιχμή τη Eurobank
Η παράταση τριών μηνών που έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στο «κόψιμο» της Huawei από τις υπηρεσίες της Google, ώστε να περιοριστούν μερικώς οι συνέπειες και να υπάρξει καλύτερη προσαρμογή, έδωσε ανάσες στις διεθνείς αγορές, επιτρέποντας αντίδραση τόσο στην Ευρώπη, όσο και στη Wall Street.

Εντός αυτών των συνθηκών και δεδομένου ότι το Χ.Α. είχε φτάσει σε υπερπουλημένα επίπεδα χάνοντας τη Δευτέρα και την κρίσιμη περιοχή των 720 μονάδων, με ορατό τον κίνδυνο να απωλέσει το σύνολο των πρόσφατων κεκτημένων και να… κρεμάσει περαιτέρω η ψυχολογία, χθες έβγαλε εξαιρετικά σημαντική αντίδραση.

Ήταν η πιο… γεμάτη και πειστική αντίδραση των τελευταίων πολλών εβδομάδων, με την αγορά να… επιστρέφει με θεαματικό τρόπο, ύστερα από τις πρόσφατες ισχυρές πιέσεις, που έφεραν χθες το Γενικό Δείκτη σε χαμηλά σχεδόν δύο μηνών.

Κεντρικός καταλύτης που έδωσε ώθηση στο Χ.Α. και εκτόξευσε τους όγκους και τους τζίρους, ήταν η επίσπευση της αναβάθμισης της μετοχής της Eurobank στο δείκτη MSCI Standard Greece από τον οίκο Morgan Stanley Capital International, λόγω της ολοκλήρωσης της διαδικασίας συγχώνευσης με τη Grivalia.

Αυτή η εξέλιξη, επίσπευσε και το rebalancing στη μετοχή, που χθες ξεχώρισε με έμφαση, δεδομένου ότι η μετάβαση στο δείκτη MSCI Standard Greece αντί να γίνει στις 29 Μαΐου, θα γίνει αύριο Πέμπτη 23 Μαΐου. Έτσι, από χθες ξεκίνησε κρεσέντο εισροών στον τίτλο που διακίνησε το 65% περίπου του συνολικού όγκου της αγοράς και σχεδόν το 40% του τζίρου!

Σήμερα αναμένεται να κορυφωθούν οι εισροές στη μετοχή της Eurobank με κάποιους αναλυτές να εκτιμούν ότι ίσως ξεπεράσουν τα 100 ή 120 εκατ. ευρώ, μαζί με τις χθεσινές συναλλαγές. 

Μένει να δούμε πως θα αντιδράσει το υπόλοιπο ταμπλό και αν θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις ή ρευστοποιήσεις σε blue chips, ύστερα και από τη χθεσινή σημαντική άνοδο. Πάντως, ο Γενικός Δείκτης επανάκτησε τη ζώνη των 730 μονάδων και αυτό είναι θετικό, αρκεί να μπορέσει σήμερα να μην χάσει τα κεκτημένα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.