ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην 3η θέση των κεφαλαιοποιήσεων του Χ.Α. η Eurobank

08:24 - 22 Μαϊ 2019 | Αναλύσεις
Στην 3η θέση των κεφαλαιοποιήσεων του Χ.Α. η Eurobank
Στην τρίτη θέση του συνόλου των κεφαλαιοποιήσεων του ελληνικού χρηματιστηρίου και στην πρώτη θέση του τραπεζικού κλάδου πέρασε από χθες η μετοχή της Eurobank, ύστερα από την προσθήκη των μετοχών της Grivalia Properties λόγω της συγχώνευσης με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που είχε χρόνια να γίνει στο ελληνικό χρηματιστήριο, δεδομένου ότι οι τράπεζες, που ισοπεδώθηκαν χρηματιστηριακά όλα τα προηγούμενα χρόνια, με αλλεπάλληλα reverse split για να μη μηδενίσουν, έχασαν την (κεφαλαιακή και χρηματιστηριακή) αίγλη του παρελθόντος.

Η Coca Cola HBC αποτιμάται τα 11,7 δισ. ευρώ, ο ΟΤΕ στα 5,49 δισ. ευρώ, ενώ πλέον η Eurobank μετά και τη χθεσινή άνοδο αποτιμάται στα 2,79 δισ. ευρώ, στέλνοντας τον ΟΠΑΠ στην 4η θέση με αποτίμηση 2,67 δισ. ευρώ.

Θυμίζουμε πως την περασμένη Παρασκευή 17 Μαΐου έπαψε η διαπραγμάτευση των μετοχών της Grivalia Properties, οι οποίες θα εισαχθούν στην αγορά αύριο Πέμπτη 23 Μαΐου. Πιο αναλυτικά, θα εισαχθούν για διαπραγμάτευση 1.523.163.087 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,23 ευρώ η καθεμία, που εκδόθηκαν λόγω της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου για τη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρείας Grivalia Properties.

Η Eurobank λοιπόν, με… εμπροσθοβαρείς χειρισμούς σ’ ό,τι αφορά τον «καθαρισμό» από τα κόκκινα δάνεια και τα τοξικά, με ενισχυμένη κεφαλαιακή διάρθρωση και ισχυρούς μετόχους, δικαίως δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση έναντι των υπολοίπων ανταγωνιστών της…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.