ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατακόρυφα βελτιωμένο το επενδυτικό προφίλ της χώρας

08:07 - 04 Ιουν 2019 | Αναλύσεις
Κατακόρυφα βελτιωμένο το επενδυτικό προφίλ της χώρας
Εντυπωσιακή ανθεκτικότητα παρά τη μεγάλη άνοδο που έχει προηγηθεί συνεχίζει να δείχνει το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να «ποντάρουν» στην προεξόφληση της πολιτικής αλλαγής, που θα σημάνει και μια νέα εποχή για την οικονομία, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ελληνική αγορά έχει αυτονομηθεί όλο το τελευταίο διάστημα από το κλίμα των διεθνών αγορών και «πατώντας» στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, «χτίζει» καλύτερα επίπεδα με τις τιμές να προσαρμόζονται αναλόγως.

Το αποτέλεσμα και του 2ου γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών «σφράγισε» ακόμη περισσότερο το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο. Πλέον, ισχυροποιείται η πίστη και η προεξόφληση ότι πολύ σύντομα η Ελλάδα μπορεί να έχει μια κυβέρνηση με ξεκάθαρο οικονομικό πλάνο και φιλικές προς τις επενδύσεις πολιτικές.

Συνολικά το επενδυτικό προφίλ της χώρας δείχνει αναβαθμισμένο, με την αγορά των ομολόγων να δείχνει το δρόμο, συνεχίζοντας το ράλι αποκλιμάκωσης, πιστοποιώντας ότι το ρίσκο μειώνεται γεωμετρικά τελευταία.

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, το ελληνικό χρηματιστήριο κατέγραψε μια ακόμη άνοδο στην 1η συνεδρίαση του Ιουνίου και παρά την ενδοσυνεδριακή διόρθωση, έκλεισε στο τέλος σε νέα υψηλά 13 μηνών και πλησίον των υψηλών ημέρας.

Για άλλη μια συνεδρίαση οι συναλλαγές ήταν αυξημένες, εν μέσω εναλλαγών και κινητικότητας, στοιχεία που πιστοποιούν την πίστη και την προεξόφληση των επενδυτών για καλύτερη συνέχεια. Παράλληλα, είναι εντυπωσιακό ότι βγαίνουν ισχυρά αναχώματα, παρά τα τρομερά κέρδη της περασμένης εβδομάδας που έχουν φέρει δείκτες και μετοχές σε υπεραγορασμένα επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση και μετά από κέρδη 14% σε έξι συνεδριάσεις η αγορά μπορεί ανά πάσα στιγμή να διορθώσει – αν βρει την αφορμή – όμως ευρύτερα οι συνθήκες που διαμορφώνονται είναι υπέρ των long. Σε αυτές τις έξι συνεδριάσεις, η συνολική κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. έχει ενισχυθεί κατά 4,7 δισ. ευρώ! Επίδοση, ασφαλώς εντυπωσιακή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.