ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστές: «Επιτέλους ξεσκουριάσαμε»

08:07 - 05 Ιουν 2019 | Αναλύσεις
Χρηματιστές: «Επιτέλους ξεσκουριάσαμε»
«Επιτέλους ξεσκουριάσαμε» τονίζει χρηματιστής, διευθύνων σύμβουλος μεγάλης ιδιωτικής ΑΧΕ στο reporter.gr, αναφερόμενος στο ευρύτερο της αγοράς μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου, που άλλαξαν θεαματικά τα δεδομένα, τριπλασιάζοντας σχεδόν τους ημερήσιους τζίρους της (καθημαγμένης εδώ και καιρό) αγοράς.

Έτερος διευθύνων σύμβουλος επίσης μεγάλης ιδιωτικής χρηματιστηριακής εταιρείας – δίνοντας το στίγμα των όσων βίωσε και βιώνει η αγορά, τονίζει πως «αυτή η τετραετία για εμάς ήταν μια πρωτοφανής δοκιμασία, όχι τόσο επαγγελματικά, αλλά πρωτίστως με τις… παρά φύση καταστάσεις που βιώσαμε, χάσαμε τον αυτό μας και την έως τώρα πορεία μας»!

Μένει να δούμε λοιπόν τις περαιτέρω εξελίξεις στην πολιτική που, όπως διαπιστώσαμε απολύτως ξεκάθαρα αυτές τις ημέρες, επηρεάζουν καταλυτικά τα πάντα πέριξ της αγοράς.

Άλλωστε, αμέσως μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των εκλογών, ο μέσος τζίρος στο Χ.Α. εκτοξεύτηκε στα 180 εκατ. ευρώ – συνδυαστικά με την αναδιάταξη του MSCI – ενώ ευρύτερα καταγράφεται αλλαγμένο προφίλ, ανεβασμένη ψυχολογία, εναλλαγές και αντανακλαστικά.

Ακόμη και χθες, σε μια πτωτική – διορθωτική συνεδρίαση, η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 113,86 εκατ. ευρώ, ήτοι σχεδόν διπλάσια από το μέσο όρο έως τώρα του 2019! Θυμίζουμε πως ο Μάιος, μετά την προηγούμενη… μεγάλη εβδομάδα, είχε μέσο τζίρο 110 εκατ. ευρώ! Σ’ αυτό βεβαίως – επαναλαμβάνουμε – συνέβαλε τόσο η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, όσο και η μεταβίβαση του 32,7% της Εθνικής Πανγαία στο ολλανδικό fund Invel, έναντι 390 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.