ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το…κατενάτσιο του Χ.Α. στις 800 μονάδες και η μείωση τζίρου

09:15 - 06 Ιουν 2019 | Αναλύσεις
Το…κατενάτσιο του Χ.Α. στις 800 μονάδες και η μείωση τζίρου
Εντυπωσιακή ήταν η συρρίκνωση των συναλλαγών στη χθεσινή συνεδρίαση του ελληνικού χρηματιστηρίου, το οποίο «έπαιξε»… κατενάτσιο πλησίον των 800 μονάδων, έβγαλε άμυνες και αντέδρασε ικανοποιητικά στο φινάλε, με το Γενικό Δείκτη να επανέρχεται στη ζώνη των 820 μονάδων.

Μάλιστα, στο… πτωτικό κομμάτι της συνεδρίασης η αξία συναλλαγών ήταν εξαιρετικά πενιχρή, ενώ όταν μετά το μεσημέρι γύρισε θετικά ο Γενικός Δείκτης, «τσίμπησε» και ο τζίρος. Αυτό πιστοποιεί ότι διαθέσεις σοβαρών ρευστοποιήσεων και… ξεφορτώματος δεν υπάρχουν.

Παράλληλα, η αγορά έδειξε ότι είχε προεξοφλήσει τις αρνητικές παρατηρήσεις της Κομισιόν για τον κίνδυνο εκτροχιασμού των δημοσιονομικών της χώρας, εστιάζοντας στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Η αγορά κοιτάζει τη μεγάλη εικόνα που είναι η ελπίδα για πολιτική αλλαγή σε τέσσερις εβδομάδες, που – αν επιτευχθεί – μπορεί να αλλάξει ριζικά τα πάντα σε οικονομία, επιχειρήσεις και χρηματιστήριο.

Είναι θετικό λοιπόν ότι βγήκαν άμυνες και δε χάθηκε η ευρύτερη ζώνη των 800 – 810 μονάδων, καθώς το χαμηλό ημέρας του Γ.Δ. ήταν στις 808,93 μονάδες (-0,54%) όμως το κλείσιμο έγινε στις 821,40 μονάδες, με κέρδη μάλιστα 0,99%.

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 61,47 εκατ. ευρώ, επίδοση πολύ «φτωχή» συγκριτικά με τους μέσους όρους όλων των τελευταίων ημερών… Μένει να δούμε πως θα αντιδράσει σήμερα η αγορά, και αν θα «χτίσει» πάνω στην (κατ’ αρχήν άμυνα και) αντίδραση που έβγαλε χθες.

Πάντως, ένα από τα ενδιαφέρονται στοιχεία είναι η ευρύτερη κινητικότητα που καταγράφεται σε τίτλους και μικρής κεφαλαιοποίησης που αρχίζουν και «ξυπνούν». Πρόκειται για εξέλιξη που δίνει… χρώμα στις συνεδριάσεις και ξεκολλάει την αγορά από την… εμμονική προσήλωση στις τράπεζες και τα blue chips.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.