ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η αγορά αρχίζει και πιστεύει ξανά, ξυπνούν deals και σενάρια

08:27 - 13 Ιουν 2019 | Αναλύσεις
Η αγορά αρχίζει και πιστεύει ξανά, ξυπνούν deals και σενάρια
Ένα διαφορετικό «χρώμα» έχουν αποκτήσει οι τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς μετά το ράλι των τραπεζών και την αφύπνιση των ισχυρών blue chips της πραγματικής οικονομίας, τελευταία βγαίνουν στο προσκήνιο και οι μετοχές της μεσαίας αλλά και μικρότερης αποτίμησης.

Τόσο ο Mid Cap, όσο και οι μετοχές της πιο μικρής κεφαλαιοποίησης έως και περιφέρειας, έχουν ανεβάσει όγκους και τζίρους, δίνοντας σε ελάχιστες συνεδριάσεις αποδόσεις που κυμαίνονται από 15% έως και 60%!

Η επικείμενη αλλαγή του πολιτικού και κυβερνητικού status quo έχει... ξυπνήσει αντανακλαστικά σε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο, προσδίδοντας κινητικότητα και αναζωπυρώνοντας εξελίξεις. 

Η αγορά βρίσκεται σε δημιουργική αφύπνιση, καθώς πλέον πολλά σενάρια για επιχειρηματικές εξελίξεις φέρνουν κινητικότητα, ενώ funds του εξωτερικού εκφράζουν ενδιαφέρον για παλαιά projects που ήταν στο «ψυγείο».

Πολλές εταιρείες που βρίσκονταν σε ακινησία για μεγάλο διάστημα, ή μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας αρχίζουν και βλέπουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία των μέλλον, καθώς η βελτίωση των συνθηκών στην οικονομία ασφαλώς θα φέρει και καλύτερους όρους δανεισμού, αλλά και περισσότερη ρευστότητα σε όλο το σύστημα.

Άνθρωποι της αγοράς και αναλυτές σημειώνουν πως υπάρχει επιχειρηματική και επενδυτική αφύπνιση, λόγω της προεξόφλησης κυβερνητικής αλλαγής.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεκάδες χαρτιά της μικρομεσαίας αποτίμησης έχουν ανεβάσει στροφές. Πρόκειται για μετοχές εταιρειών που είτε έχουν κάποιο επιχειρηματικό story είτε κάποια θετική εξέλιξη, ή προσδοκούν ότι έρχονται καλύτερες συνθήκες στην οικονομία και την αγορά, μέσω και ξεμπλοκαρίσματος κάποιων deals. Το θετικό είναι ότι η αγορά αρχίζει και – έστω και δειλά αρχικά – πιστεύει ξανά, ελπίζει και προεξοφλεί.

Βεβαίως, από αυτή τη διαδικασία δε λείπουν οι υπερβολές που πάντα ελλοχεύουν σε τέτοιες συγκυρίες, οπότε χρειάζεται προσοχή από τους επενδυτές, καθώς βλέπουμε και μεγάλα «αδειάσματα» που μπορούν να… σκοτώσουν κάποιους αφελείς κωδικούς…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.