ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και όμως, η… ΔΕΗ είχε την πιο έγκυρη δημοσκόπηση!

08:37 - 13 Ιουν 2019 | Αναλύσεις
Και όμως, η… ΔΕΗ είχε την πιο έγκυρη δημοσκόπηση!
Πολύς ντόρος έχει γίνει όλο το τελευταίο διάστημα για την απρόσμενα μεγάλη διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 26ης Μαΐου! Ελάχιστοι ανέμεναν – πριν τις εκλογές - ότι η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων θα έφτανε στις 9,5 μονάδες, με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων να εκτιμούν αρκετά χαμηλότερα την «ψαλίδα».

Την ίδια ώρα, η κίνηση μιας μετοχής, ήταν... σηματωρός για το τι θα ακολουθούσε!

Στην τελευταία συνεδρίαση πριν τις εκλογές της 26ης Μαΐου, ήτοι την Παρασκευή 24/5 η μετοχή της ΔΕΗ εκτινάχτηκε στο +10,53%! Σε μια... flat συνεδρίαση ξεχώρισε με έμφαση, ενώ μετά τις εκλογές – όπως και όλο το Χ.Α. συνέχισε το ράλι με άνοδο +11,10% τη Δευτέρα 27/5, +14,72% στις 30/5, +8,68% στις 31/5 και +11,80% στις 3 Ιουνίου.

Σε πολλές περιπτώσεις, η αγορά… γνωρίζει περισσότερα από τα προφανή, σε πολλές περιπτώσεις – και στο παρελθόν – η αγορά έχει δείξει να προηγείται των εξελίξεων.

Κατά τα λοιπά, είναι σαφές ότι το κλίμα πολιτικής αλλαγής, φέρνει προσδοκίες που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, σε μια αγορά που είχε... κουραστεί να λιμνάζει στην απραξία.

Το σίγουρο είναι πως τους επόμενους μήνες δε θα πλήξουμε, καθώς διαφαίνεται πως θα είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίοδος…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.