ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί υποχωρεί ο τζίρος στις τελευταίες συνεδριάσεις του ΧΑ

08:44 - 13 Ιουν 2019 | Αναλύσεις
Γιατί υποχωρεί ο τζίρος στις τελευταίες συνεδριάσεις του ΧΑ
Το κλίμα στο Χρηματιστήριο είναι πιο υποτονικό σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, γεγονός που χαρακτηρίζεται φυσιολογικό από τους αναλυτές, δεδομένου ότι η αγορά θα πρέπει να συγκεντρώσει δυνάμεις για να ξεπεράσει την τεχνική στήριξη των 850 μονάδων.

Πάντως στην αγορά ομολόγων το κλίμα είναι  καλό, με το δεκαετές χρεόγραφο να σημειώνει  χθές απόδοση 2,75% και το πενταετές απόδοση 1,61%, ενώ ενδοσυνεδριακά άγγιξε το 1,585%.

Το θετικό κλίμα στα ομόλογα επέτειναν οι δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα πως «είμαστε σε καλό δρόμο για πλήρη άρση των capital controls εντός του έτους», την ώρα που στην Ευρωζώνη η ΕΚΤ εξετάζει μια ευρεία γκάμα μέτρων, από μειώσεις επιτοκίων και νέο QE έως και κλιμακωτά επιτόκια, καθώς οι εμπορικοί πόλεμοι δεν αναμένεται να καταλαγιάσουν σύντομα.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς ανακτητές, παρά τις κινήσεις συσσώρευσης των τιμών γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, η θετική δυναμική (momentum) στο Χρηματιστήριο της Αθήνας παραμένει και στόχος μεσοπρόθεσμα είναι οι 900 μονάδες.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.