ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Αναμένεται πλαγιοανοδική κίνηση με ελεγχόμενες διορθώσεις τιμών

09:45 - 18 Ιουν 2019 | Αναλύσεις
ΧΑ: Αναμένεται πλαγιοανοδική κίνηση με ελεγχόμενες διορθώσεις τιμών
Συσσώρευση εντός ενός στενού εύρους τιμών παρατηρείται στην αγορά τις τελευταίες 4 συνεδριάσεις σε πλήρη αντιστοιχία και με τις διεθνείς αγορές. Ο ΓΔΧΑ έχει διατηρήσει τα κέρδη του και τα επίπεδα τιμών που επιτρέπουν τεχνικά περαιτέρω ανοδική κίνηση. Προς την ίδια κατεύθυνση, το εν εξελίξει re-rating των μετοχών προς τις θεωρητικά εκτιμώμενες αποτιμήσεις δείχνει υψηλότερα.

Ωστόσο, βραχυπρόθεσμα η διατήρηση ενός discount αποτελεί και ένα δίχτυ ασφαλείας για τους αγοραστές έναντι διευρυμένων πιέσεων στις τιμές λόγω απροόπτων εξελίξεων, αλλά και χειρότερων των εκτιμήσεων μακροοικονομικών μεγεθών. Σε αυτό το πλαίσιο, για το επόμενο διάστημα είναι πιθανότερη μια πλαγιοανοδική κίνηση με ελεγχόμενες, αλλά απότομες διορθώσεις τιμών.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτήν την Παρασκευή έχουμε εκπνοή του τριμηνιαίου κύκλου των παραγώγων συμβολαίων γεγονός που αναμένεται να τροφοδοτήσει την μεταβλητότητα. Τέλος, αύριο το βράδυ συνεδριάζει η FED, όπου οι αγορές περιμένουν επιβεβαίωση των προσδοκιών για μελλοντικές μειώσεις επιτοκίων.

Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή



Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.