ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι κρύβεται πίσω απ'τις μετοχές με υψηλότερα κέρδη στο α’εξάμηνο

08:46 - 19 Ιουν 2019 | Αναλύσεις
Τι κρύβεται πίσω απ'τις μετοχές με υψηλότερα κέρδη στο α’εξάμηνο
Πίσω από κάθε μετοχή που εμφανίζει άνοδο υπάρχει ένα σενάριο που έχει προεξοφληθεί από τους επενδυτές αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι traders εκμεταλλεύονται την ανατιμητική ή την υποτιμητική κερδοσκοπία.

Στη κορυφή των αποδόσεων είναι η μετοχή της ΑΛΟΥΜΥΛ με εντυπωσιακά κέρδη 388,40% από τις 2 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και τις 11 Ιουνίου 2019. Η εταιρία και ενώ βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης και εισόδου στρατηγικού επενδυτή, φαίνεται ότι η καλή πορεία της φετινής χρονιάς της επιτρέπει να συνεχίζει αυτόνομα και να αποπληρώνει τα δάνειά της.

Στη δεύτερη θέση από πλευράς απόδοσης εμφανίζεται η Τράπεζα Πειραιώς η οποία αυτή την εβδομάδα θα εκδώσει και το ομόλογο Tier II για ν αντλήσει πάνω από 350 εκατ. ευρώ. Η μετοχή είχε υποστεί συντριβή στη διάρκεια του 2018 και φέτος πρίν ακόμη συμπληρωθεί το α’ εξάμηνο του 2019  ενισχύεται 253,10%. Ακολουθεί στη τρίτη θέση η μετοχή της Attica Bank με κέρδη 197,04% καθώς μετά την αλλαγή στη διοίκηση η τράπεζα προσπαθεί να βελτιώσει τους χρηματοοικονομικούς δείκτες. Η Profile είναι μία εταιρία μεσαίας κεφαλαιοποίησης με κέρδη 183,27% μέσα στο α’ εξάμηνο του 2019 καθώς προσελκύει επενδυτές αφού αναπτύσσεται ραγδαία στο εξωτερικό και ειδικά στη Γαλλία. Η Μοτοδυναμική συμφερόντων της οικογένειας Κυριακόπουλου καταγράφει σημαντικά εξαμηνιαία κέρδη 143,40% και αποτελεί έναν από τους βασικούς παίκτες στο κλάδο της ενοικίασης οχημάτων. Η Byte Computer ανήκει επίσης στη κατηγορία των εταιριών χαμηλής κεφαλαιοποίησης που διακρίνεται από πλευράς απόδοσης αφού πρίν συμπληρωθεί το α’ εξάμηνο του 2019 η μετοχή ενισχύεται 132,00%. Η εταιρία παρουσιάζει αξιόλογη πορεία στα οικονομικά της μεγέθη. Η μετοχή του Κέκροπα καταγράφει κέρδη 127,78% από τις αρχές της χρονιάς καθώς η εταιρία μετά από πολύχρονη δικαστική διαμάχη με το Ελληνικό Δημόσιο, κέρδισε την αξιοποίηση των ακινήτων της στο Ψυχικό και στα Κορφοβούνια με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης άρα και βελτίωσης των οικονομικών της μεγεθών. Στην 8η θέση των μετοχών με τα υψηλότερα κέρδη στη διάρκεια του α’ εξαμήνου του 2019 συναντούμε την Εθνική τράπεζα, καθώς η μετοχή είχε βρεθεί σε ιστορικά χαμηλά από το 2018. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τράπεζα θ ακολουθήσει το παράδειγμα της Πειραιώς και θα προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου Tier II το προσεχή Σεπτέμβριο. Στην 9η θέση είναι η μετοχή της Λανακάμ με κέρδη 106,06% από τις αρχές της χρονιάς. Ο κλάδος των κλωστών παραμένει σε υφεσιακή πορεία ωστόσο η εταιρία προσπαθεί να ανταπεξέλθει αξιοποιώντας και την ακίνητη περιουσία της. Στη τελευταία θέση είναι η Centric Συμμετοχών όπου τα κέρδη του 97,53% δεν αποτυπώνονται και στην οικονομική κατάσταση της εταιρίας τουλάχιστον για το σύνολο της παρελθούσης οικονομικής χρήσης. Είναι πασιφανές ότι σε αρκετές από τις μετοχές που αναφέραμε η υποτιμητική ή ανατιμητική κερδοσκοπία κυριάρχησαν στις συνεδριάσεις από τις αρχές του έτους.   

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.