ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πλούσια ατζέντα της εβδομάδας

08:59 - 15 Ιουλ 2019 | Αναλύσεις
Η πλούσια ατζέντα της εβδομάδας
Πλούσια σε εξελίξεις, ειδήσεις και γεγονότα θα είναι η τρέχουσα εβδομάδα, τρίτη του Ιουλίου και δεύτερη μετά τις εκλογές, με τα δεδομένα πλέον σε πολλούς τομείς να είναι εντελώς διαφορετικά.

Από σήμερα η αγορά καλείται να «ζυγίσει» τις εξελίξεις γύρω από το καυτό θέμα της ΔΕΗ και κυρίως τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας Κώστα Χατζηδάκη αναφορικά με την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στη ΔΕΗ. Βεβαίως, αυτό δεν είναι κάτι νέο για την αγορά…

Σήμερα Δευτέρα πραγματοποιείται στο Λονδίνο investor day της τράπεζας Πειραιώς, ενώ ξεκινάει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών του ΟΠΑΠ που προέκυψαν από την επιλογή μερίσματος σε είδος σε τιμή 9,56 ευρώ ανά μετοχή.

Μεθαύριο Τετάρτη 17 Ιουλίου λήγει η δημόσια πρόταση της Τιτάν για τις κοινές και προνομιούχες μετοχές. Το αποτέλεσμα της πρότασης θα ανακοινωθεί την Πέμπτη και αν μέτοχοι της Titan Cement International S.A. (TCI) έχουν συγκεντρώσει ποσοστό αποδοχής στις κοινές μετοχές άνω του 75%, ανοίγει ο δρόμος για την παράλληλη εισαγωγής της μετοχής στο Euronext.

Αύριο Τρίτη 16 Ιουλίου, ξεκινάει στο Grand Resort Lagonissi το συνέδριο του Εconomist, όπου το παρόν θα δώσουν ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, οι επικεφαλής για την Ελλάδα της Κομισιόν, Ντέκλαν Κοστέλο, του ESM, Νικόλα Τζιαμαρόλι, του ΔΝΤ και πολλοί άλλοι αξιωματούχοι.

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου η Βουλή ξεκινά τις εργασίες της με την ορκωμοσία των νέων βουλευτών, το Σάββατο 20 τρέχοντος θα ξεκινήσουν οι προγραμματικές ενώ η ψήφος εμπιστοσύνης αναμένεται την Κυριακή το βράδυ 21 Ιουλίου.

Τέλος, θυμίζουμε πως την Παρασκευή 20 Ιουλίου λήγουν οι σειρές παραγώγων σε δείκτες για το μήνα Ιούλιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:46 - 15 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.